Gemeente Grootegast


Culturele Raad Grootegast

Dialezing in Doezum!
Op donderdag 10 maart a.s. organiseert de Culturele Raad een dialezing in de Ned. Herv. St. Vituskerk in Doezum. Het thema voor deze lezing is 'Maria en Jezus in de beeldende Kunst'. Naast de aandacht voor religieuzedenkbeelden die aan de diverse beeldtradities ten grondslag liggen, wordt ook stilgestaan bij de beeldtaal, betekenis en functie van voorstellingen van Maria als moeder van het kind Jezus en aan andere soorten van voorstellingen van Maria zoals voorstellingen in haar rol als tweede Eva.
De lezing wordt gepresenteerd door Saskia Goddijn. Zij is kunsthistorica en geeft lessen aan diverse instellingen. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij zij zich specialiseerde in Italiaanse kunst. Daarna begeleidde zij regelmatig reizen naar Italië.
De avond begint om 20.00 uur.Ubentvanhartewelkom.

Streektaal en schrijfwedstrijd.
Op donderdag 31 maart 2005 wordt de jaarlijkse streektaalavond gehouden. Hierover berichtten wij al eerder in deze rubriek. De avond begint om 20.00 uur en zal ditmaal worden gehouden in de recreatiezaal van Het Hooge Heem in Grootegast. Tijdens deze avond zullen ook de resultaten van de
schrijfwedstrijd worden bekend gemaakt. In de volgende editie van deze krant meer over de activiteiten tijdens deze avond en de schrijfwedstrijd. Noteert u de datum al vast in uw agenda?
---

(c) 2003 Gemeente Grootegast