Gemeente Den Haag

maart 2005
Examen voor cursisten Opleiding Recreatiesportleider A (4 maart)

Twaalf deelnemers van de cursus Opleiding Recreatiesportleider A (RSLA) leggen op dinsdag 8 maart a.s. hun laatste test af in Sporthal Oranjeplein. Om 17.00 uur horen zij al dan niet te zijn geslaagd en vervolgens het diploma in ontvangst te kunnen nemen. De sportstimuleringsorganisatie van de gemeente Den Haag Sportsupport en de Nederlandse Culturele Sportbond hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het tekort aan deskundige begeleiders van recreatiesporters.

Door de groei van de recreatiesport in Nederland stijgt de behoefte aan deskundige begeleiding van recreatiesporters nog steeds. Door het hierdoor ontstane tekort aan sportkader zetten Sportsupport en de NCS in mei 2004 de cursus Opleiding recreatiesportleider A op. Centraal tijdens de cursus staan trainingsmethoden, techniek en de aanpassing van de sport aan de wensen en de capaciteiten van de sporter. De deskundigheid waarmee de recreatiesportleider te werk gaat kan veelbepalend zijn voor het plezier van de sporter. Zij kan ook een stimulerende werking hebben op nog niet sportende personen.

De cursisten, die dinsdag hun examen doen, zijn afkomstig van diverse organisaties zoals Stichting Welzijn Laak, de Antilliaanse stichting PAN, de Somalische stichting SBSS en de Stichting Welzijnsorganisatie Schilderswijk.