FNV

FNV-viering Vrouwendag in teken Agenda voor de Toekomst

De viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart staat in het teken van de Agenda voor de Toekomst Beijing +10. De FNV organiseert de middag in Amsterdam samen met TIYE international en vrouwen van het Landelijk Overleg Minderheden. De toegang is gratis en reiskosten van leden van FNV-bonden worden vergoed.

Op het programma staat onder meer een toespraak van beoogd FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Audrey Vreugd, coördinator TIYE International, presenteert De Agenda voor de Toekomst Beijing + 10 aan minister Aart-Jan de Geus, coördinerend bewindspersoon emancipatie. En minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie geeft een reactie op het Actieplan Emancipatie van de vrouwen uit het Landelijk Overleg Minderheden. Naast serieuze zaken is er ook tijd voor cabaret (van Funda Müjde), muziek en zang.

Tien jaar na de wereldvrouwenconferentie in Beijing maken vrouwen wereldwijd de balans op: wat is er terecht gekomen van het Actieplan van Beijing? In Nederland werken meer dan veertig NGO's samen in de Initiatiefgroep Beijing + 10, Tijd voor Actie. Ze hebben een schaduwrapportage laten maken over het (internationale) emancipatiebeleid van de regering. De conclusie is dat de emancipatie van vrouwen nog verre van voltooid is en dat de Nederlandse regering zich opnieuw moet committeren aan een krachtig emancipatiebeleid.

Op een grote conferentie op 15 januari discussieerden zo'n 650 vrouwen over de concrete actiepunten waar de regering en (ZMV)organisaties mee aan de slag moeten. FNV-vrouwensecretariaat, Tiye International en vrouwen van het LOM (Landelijk Overleg Minderheden) zijn actief betrokken bij Initiatief Beijing + 10 Tijd voor Actie. Zij organiseren samen deze viering van internationale vrouwendag op 8 maart voor vrouwen uit FNV-bonden, vrouwen uit (ZMV) vrouwenorganisaties en vrouwen uit minderhedenorganisaties.

Klik voor meer aanmelding en meer informatie hier