Eneco


ENECO Energie vier jaar naamgever van de ENECO Tour

Parijs, 6 maart 2005 - De organisatoren van de ENECO Tour, de Vennootschap onder Firma V.O.F. ENECO Tour Organisation, en ENECO Energie hebben overeenstemming bereikt over een contract waarbij ENECO Energie zich voor vier jaar heeft verbonden als hoofdsponsor/naamgever van de ENECO Tour. Het contract is heden getekend. Dit jaar vindt deze etappewedstrijd plaats van 3 t/m 10 augustus, waarvan zowel in Nederland als in België 4 dagen wordt gekoerst.

De ENECO Tour is één van de 27 evenementen die een plaats hebben gekregen op de UCI Pro Tour kalender. Door haar medewerking aan de ENECO Tour draagt ENECO Energie er in belangrijke mate toe bij dat de professionele wielersport in Nederland en België toegankelijk blijft voor een groot publiek. Zij is daarbij de mening toegedaan dat de wielersport in dit kader een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van andere sporten. De begrippen professioneel, vriendelijk, sportief en toegankelijk spelen daarbij een belangrijke rol.

De introductie van de UCI Pro Tour, waardoor topploegen met toprenners aan topevenementen zullen deelnemen, is door ENECO Energie van harte ondersteund. ENECO Energie vindt de medewerking aan de ENECO Tour een goed vervolg op de eerdere medewerking aan de ENECO Ronde van Nederland.

Sponsorbeleid bij ENECO Energie
ENECO Energie heeft met ingang van 2005 een nieuw sponsorbeleid ontwikkeld. ENECO Energie heeft een relatief korte, maar zeer intensieve sponsorhistorie. In eerste instantie was de sponsoring gericht op het vergroten van de naamsbekendheid. Nu dat in Nederland bereikt is, wordt afscheid genomen van de sponsoring in het voetbal. ENECO Energie zet de sponsoring van de ENECO Tour nu juist door omdat een groot publiek hierdoor met topwielrennen in aanraking komt. De ENECO Tour is een evenement dat door praktisch iedereen als positief wordt ervaren. De (inter)nationale acceptatie is groot.

Doelstellingen van ENECO Energie in het kader van de ENECO Tour Er mede voor te zorgen dat wielrennen op het allerhoogste niveau aanwezig blijft in de historische bakermatten van het wielrennen, Nederland en België, door de organisatie van de enige Pro Touretappewedstrijd in de regio;
Er mede voor te zorgen dat een belangrijke etappewedstrijd in Nederland en België voor het publiek behouden blijft; Ervoor te zorgen dat dit professionele evenement toegankelijk blijft voor een groot publiek;
Ervoor te zorgen dat de consument in de breedste zin van het woord in contact wordt gebracht met ENECO en haar maatschappelijke doelstellingen;

Sponsoring van de ENECO Tour wordt één van de speerpunten van het sponsorbeleid van ENECO Energie

ENECO Energie is trots op het feit dat zij haar naam kan verbinden aan één van de topsport-evenementen in Nederland, België en Luxemburg.

Medewerking andere partners
ENECO Energie heeft aan de organisatie kenbaar gemaakt dat zij een groot draagvlak voor het evenement van de zijde van het bedrijfsleven van groot belang acht. Om deze reden heeft zij aangegeven het evenement niet exclusief te claimen, maar voldoende ruimte te laten voor de participatie van andere bedrijven.

Betrokkenheid bij de organisatie
ENECO Energie heeft van de organisatie het recht gekregen om zich te laten vertegenwoordigen in de Raad van Commissarissen. Van dit recht heeft zij graag gebruik gemaakt. Als commissaris namens ENECO Energie, zal de heer P.P. (Peter) Bonthuis, worden benoemd. De heer Bonthuis heeft in het verleden onder meer gewerkt voor de succesvolle wielerploegen van TI-Raleigh en Panasonic, was mede verantwoordelijk voor de organisatie van de Zesdaagses van Rotterdam en Maastricht, de Amstel Gold Race en heeft zeven jaar gewerkt als coördinator van de Stichting Bevordering Beroepswielersport in Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het afsluiten van de contracten tussen de organisatoren en profwielrenners in Nederland. Tevens heeft hij de afgelopen jaren een ondersteunende rol gespeeld bij de organisatie van de ENECO Tour.