---

Brieven aan de Kamer
---

Algemeen Overleg 2 maart

28-2-2005 11:49:00

Uit de besluitenlijst van de procedurevergadering van de vaste kamercommissie van donderdag 24 februari jl. blijkt dat de commissie het reeds geplande Algemeen Overleg van 2 maart over de plaatsing van NH-90 helikopters op marinevliegkamp De Kooy wil omzetten in een Algemeen Overleg waarvoor alleen dat deel van mijn brief van 10 februari 2005 wordt geagendeerd dat handelt over de positie van medezeggenschapscommissies ten aanzien van politieke besluiten.

Voor de goede orde wijs ik u erop dat de positie van medezeggenschapscommissies wordt behandeld door de staatssecretaris van Defensie, zoals ook in mijn brief van 10 februari 2005 wordt vermeld. Het verdient dan ook de voorkeur het overleg over dit onderwerp in eerste aanleg met hem te voeren. De staatssecretaris is op 2 maart a.s. echter wegens verplichtingen in het buitenland verhinderd. Tijdens het notaoverleg van 22 november jl. heeft de staatssecretaris toegezegd vóór de zomer de positie van de medezeggenschap bij Defensie door een onafhankelijke derde tegen het licht te doen houden. Het verdient wellicht de voorkeur het Algemeen Overleg te agenderen zodra diens advies beschikbaar is.

Dit laat onverlet dat ik, overeenkomstig de besluitenlijst van de vaste commissie, gaarne bereid ben de geïntegreerde helikoptercapaciteit met de vaste commissie te bespreken tijdens een zo spoedig mogelijk na 2 maart a.s. te houden Algemeen Overleg.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

H.G.J. Kamp