Gemeente Echt-Susteren


Gemeente opent belastingloket op internet (08-03-2005)

Wethouder Janssen van Financiën heeft afgelopen week het digitaal belastingloket officieel geopend. De heren Goos (applicatiebeheerder) en Wagemans (WOZ-coördinator) assisteerden hem daarbij.

Alle woningen in Echt-Susteren staan sinds dinsdag 1 maart op de website van de gemeente, compleet met informatie over grootte, oppervlakte, dakkapellen, schuurtjes en andere bijgebouwen. Daarnaast biedt het de inwoners de mogelijkheid de gegevens van hun eigen pand te raadplegen, een taxatieverslag uit te printen en eventueel een bezwaarschrift tegen de waardebeschikking en de gemeentelijke belastingen in te dienen. De gemeente hoopt met het digitaal belastingloket de dienstverlening aan het publiek te verbeteren.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het automatiseringsbedrijf Centric uit Woerden.

Inwoners kunnen alleen de gegevens van hun eigen pand raadplegen via een persoonlijke inlogcode. Het grote voordeel van het loket is dat inwoners op ieder gewenst tijdstip kunnen zien welke gegevens er bij de gemeente geregistreerd staan over hun pand. Ze kunnen er onmiddellijk op reageren.

Hoe werkt het loket?
Het digitaal belastingloket is te bereiken via de button 'Belastingloket' links in het menu. Op de pagina staat hoe u verder kunt inloggen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een landelijk ingevoerd DigiD-inlogsysteem.

WOZ-informatiefilm
Naast het digitaal belastingloket heeft de gemeente een WOZ-informatiefilm op het internet geplaatst. Ook wordt de film in week 9 en 10 uitgezonden via de lokale televisiezender TV-Echt. De film geeft uitleg over hoe de waarde van een woning tot stand komt. Ook wordt aangegeven hoe u een taxatieverslag via internet kunt opvragen. Ook ziet u hoe u een bezwaarschrift kunt indienen dat voldoet aan de wettelijke bepalingen. Bekijk nu de WOZ-INFORMATIEFILM

Inlichtingen
Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren, afdeling Belastingen. De afdeling is op werkdagen telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0475 478 751 en 478 752.