Regering.nl

28 februari t/m 3 maart

* Staatssecretaris Van der Knaap (Defensie) bezoekt van 28 februari tot en met 3 maart Zweden en Noorwegen. In Zweden heeft hij een ontmoeting met de Zweedse staatssecretaris van Defensie Jonas Hjelm en bezoekt hij de firma Hägglunds. In Noorwegen spreekt hij met zijn Noorse collega Bard Glad Pedersen. Ook brengt Van der Knaap een bezoek aan de Nederlandse marine-eenheden die deelnemen aan de internationale amfibische oefening 'Battle Griffin'.

4 maart

* Staatssecretaris Van der Laan (OCW) en Mohammed Achaari, minister van Cultuur van Marokko, ondertekenen op 4 maart een overeenkomst die de erfgoedsamenwerking tussen Nederland en Marokko vastlegt. De samenwerking zal resulteren in een collectie Marokkaans-islamitisch erfgoed in Nederland, die voor een breed publiek toegankelijk is. Daarnaast openen de bewindslieden in het Wereldmuseum in Rotterdam een tentoonstelling over hedendaagse Marokkaanse kunst: 'Marokko kunst&design 2005'.
16 en 17 maart

* Staatssecretaris Van Gennip (EZ) bezoekt samen met vertegenwoordigers van een twintigtal innovatieve Nederlandse bedrijven de Duitse deelstaat Baden-Wuerttemberg. Het bezoek moet de innovatieve industriële samenwerking tussen Nederland en Duitsland versterken. Ter ondersteuning van de handelsbetrekkingen opent Van Gennip in Stuttgart een nieuw Netherlands Business Support Office (NBSO) dat bedrijven uit Nederland en Baden-Wuerttemberg met elkaar in contact gaat brengen.