DSM


Nieuwe leden Raad van Commissarissen Koninklijke DSM N.V.


DSM heeft het voornemen de heren C. (Claudio) Sonder en P. (Pierre) Hochuli te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

De heer Sonder is geboren in 1942 en bezit de Braziliaanse en Duitse nationaliteit. Hij is van 1966 tot 1999 werkzaam geweest bij Hoechst waar hij diverse functies heeft vervuld in Brazilië en Duitsland en sinds 1996 lid was van de Raad van Bestuur. Van 1999 tot aan zijn pensionering in 2004 was de heer Sonder voorzitter van de Raad van Bestuur van Celanese.

De heer Hochuli is geboren in 1947 en bezit de Zwitserse nationaliteit. Hij was van 1976 tot 1999 werkzaam bij Monsanto. Daar heeft hij verschillende functies vervuld in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten, laatstelijk als President International en tevens Corporate Executive Vice President en lid van Monsanto's Executive Board. Van 2000 tot 2003 was hij Managing Partner van Polytechnos Venture Partners in München.

Beide benoemingen tot commissaris bij DSM zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 6 april 2005.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 8 miljard en biedt werk aan zo'n 24.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.