Cito

Arnhem, 1 maart 2005

Uitslagen Citotoets 2005

ARNHEM - Vanaf vandaag ontvangen de deelnemende scholen leerlingrapporten met uitslagen van de Citotoets. In die leerlingrapporten wordt -op basis van de standaardscore- een onafhankelijk advies gegeven over de mogelijkheden van een leerling in de diverse brugklastypen. Bij bijvoorbeeld een standaardscore van 535 hoort het brugklastype gemengde/theoretische leerweg en havo.

In 2005 behaalden de leerlingen een gemiddelde standaardscore van 534,5. De adviezen op basis van de Citotoets laten een zelfde beeld zien als vorig jaar: ongeveer evenveel leerlingen hebben een advies voor vwo, havo of één van de leerwegen in het vmbo gekregen. Dat is al jaren zo, omdat de toets elk jaar ongeveer even goed gemaakt wordt afgezien van kleine fluctuaties in de gemiddelde score.

In totaal hebben zeven kinderen slechts één van de 200 opgaven over Taal, Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden fout beantwoord. Net als in 2004 scoren meisjes gemiddeld hoger bij Taal en jongens gemiddeld hoger bij Rekenen-Wiskunde. Bij het onderdeel Studievaardigheden is het verschil tussen jongens en meisjes zeer gering.

Meer informatie
verslag 'Terugblik en Resultaten' (PDF, 263Kb)
website Voor Groep 8
Citotoets algemeen