ANBO

Plannen voor gepensioneerdenverenigingen Metaal

25-02-2005

De ouderenorganisaties, verenigd in het CSO, willen dit jaar proberen een vereniging van gepensioneerden op te richten voor de bedrijfstakpensioenfondsen voor de Groot Metaal (Metalektro/PME) en de Klein Metaal (Metaal en Techniek). Deze fondsen tellen meer dan 250.000 gepensioneerden. Met die vereniging kunnen gepensioneerden een eigen achterban creëren en als zelfstandige organisatie meer invloed uitoefenen op het beleid van het pensioenbestuur.

Inmiddels heeft het CSO samen met de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) een aantal initiatieven genomen, zoals het contact leggen met beide pensioenfondsen en het traceren van belangstellenden.

Het CSO houdt zich al jaren bezig met de medezeggenschap van gepensioneerden in pensioenfondsen. Het CSO heeft bij ruim een derde van deze pensioenfondsen kandidaten voor de deelnemersraad voorgedragen. Zo ook bij de twee bovengenoemde pensioenfondsen.

Ontvangt u een pensioen van Metalektro en/of Metaal en Techniek en heeft u belangstelling voor een eventuele vereniging van gepensioneerden? Meldt u dan aan bij het CSO, Martina van den Dool, projectmedewerker medezeggenschap (di t/m do, 030-2769985 of m.vandendool@ouderenorganisaties.nl).