Voedingcentrum
Voedingscentrum overhandigt eerste infopakket aan LTO voorzitter
Doornbos
Start KetenCampagne Erwtensoep tijdens WK snertkoken
25 februari 2005
Het Voedingscentrum start deze week met een nieuwe campagne, de
KetenCampagne Erwtensoep. LTO Nederland voorzitter Gerard Doornbos
neemt hiervoor vandaag op het WK snertkoken in Groningen het eerste
exemplaar van het informatiepakket in ontvangst. Met de KetenCampagne
wil het Voedingscentrum de consument prikkelen om actief op zoek te
gaan naar informatie over de herkomst en productietechnieken van
voedsel.
Waar komt ons eten vandaan en hoe wordt het gemaakt? Hoe blijft het
vers, veilig en lekker? Zijn er verschillen tussen producten die op
het eerste gezicht hetzelfde zijn? En waar kun je nog meer op letten
dan op de prijs? De KetenCampagne wil de consument objectief en
eerlijk informeren over herkomst van voedsel, zodat ze een bewuste
keuze kunnen maken. Binnen de campagne worden verschillende ketens
behandeld. De eerste keten die aan de orde is gekomen is die van de
pizza (mei 2004). Vanaf deze week wordt de campagne vervolgd met de
erwtensoepketen.
Kijk in de keten erwtensoep!
Op www.voedingscentrum.nl is een schat aan nieuwe informatie over de
ketens achter de productie van erwtensoep te vinden. Voor basisscholen
is een lespakket ontwikkeld. In de actieperiode wordt de consument
bovendien door middel van een tv-spot opgeroepen het gratis
informatiepakket te bestellen. Dit pakket bestaat uit een
receptenboekje met Oudhollandse recepten en een handige Etiketwijzer.
In het receptenboekje staan verrassende variaties op bekende gerechten
zoals hutspot met gestoomde makreel, snelle hachee en Bigos (Hongaarse
zuurkool). Ook bevat het boekje informatie over de herkomst,
veiligheid en transport van ons eten. Het informatiepakket is gratis
te bestellen bij het Voedingscentrum (zolang de voorraad strekt).