Voedingcentrum


Voedingscentrum overhandigt eerste infopakket aan LTO voorzitter Doornbos

Start KetenCampagne Erwtensoep tijdens WK snertkoken

25 februari 2005

Het Voedingscentrum start deze week met een nieuwe campagne, de KetenCampagne Erwtensoep. LTO Nederland voorzitter Gerard Doornbos neemt hiervoor vandaag op het WK snertkoken in Groningen het eerste exemplaar van het informatiepakket in ontvangst. Met de KetenCampagne wil het Voedingscentrum de consument prikkelen om actief op zoek te gaan naar informatie over de herkomst en productietechnieken van voedsel.

Waar komt ons eten vandaan en hoe wordt het gemaakt? Hoe blijft het vers, veilig en lekker? Zijn er verschillen tussen producten die op het eerste gezicht hetzelfde zijn? En waar kun je nog meer op letten dan op de prijs? De KetenCampagne wil de consument objectief en eerlijk informeren over herkomst van voedsel, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken. Binnen de campagne worden verschillende ketens behandeld. De eerste keten die aan de orde is gekomen is die van de pizza (mei 2004). Vanaf deze week wordt de campagne vervolgd met de erwtensoepketen.

Kijk in de keten erwtensoep!

Op www.voedingscentrum.nl is een schat aan nieuwe informatie over de ketens achter de productie van erwtensoep te vinden. Voor basisscholen is een lespakket ontwikkeld. In de actieperiode wordt de consument bovendien door middel van een tv-spot opgeroepen het gratis informatiepakket te bestellen. Dit pakket bestaat uit een receptenboekje met Oudhollandse recepten en een handige Etiketwijzer. In het receptenboekje staan verrassende variaties op bekende gerechten zoals hutspot met gestoomde makreel, snelle hachee en Bigos (Hongaarse zuurkool). Ook bevat het boekje informatie over de herkomst, veiligheid en transport van ons eten. Het informatiepakket is gratis te bestellen bij het Voedingscentrum (zolang de voorraad strekt).