Universiteit Maastricht
Trefwoorden: groente- en fruitconsumptie
Promotie ir. Rik P. Bogers
in de faculteit der Gezondheidswetenschappen.
Titel: Fruit and vegetable consumption; measurement, determinants and intervention effects .
Promotores: Prof.dr.ir. P.A. van den Brandt, Prof.dr. K.R. Westerterp; co-promotores: dr.ir. P.C. Dagnelie, Dr. P. van Assema.
Vrijdag 25 februari 2005, 12.00 uur
Veel mensen schatten hun eigen groente- en fruitconsumptie te optimistisch in.
Dit blijkt uit het proefschrift Fruit and vegetable consumption: measurement, determinants and intervention effects van Rik Bogers. In zijn proefschrift, het resultaat van een samenwerkingsproject van de capaciteitsgroepen Epidemiologie, GVO en Humane Biologie binnen onderzoeksinstituut NUTRIM, noemt hij een aantal mogelijke oorzaken van de (te) lage consumptie van groente en fruit in Nederland. Daarnaast heeft Bogers vragenlijsten om groente- en fruitconsumptie mee te bepalen verbeterd en getest. Tijdelijke verhoging van de groente- en fruitconsumptie bij de deelnemers aan het onderzoek leidde tot stijging in het bloed van een aantal vitamines.
Voor vragen kunt u mailen of bellen (043-3885222).
Hans Hasker
Universiteit Maastricht