Gemeente Geldermalsen

Informatierubriek week 08, 24-02-2005


* Aanslagen gemeentelijke belastingen 2005 en WOZ-beschikkingen
* Namen voor op herdenkingsmonument het vervolg
* Kampeermiddelen 2005

* Tijdelijke maatregelen Dorpsplein te Beesd
* Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Verleende vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening

* Bekendmaking voorgenomen verkeersbesluit eenrichting Dr. van der Willigenstraat

* Voorbereidingsbesluit

* Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984, Hooge Schuur op landgoed Mariënwaerdt

* Bekendmaking verkeersbesluiten Hooge Hoeven en omgeving - Geldermalsen en Burensedijk en omgeving - Buurmalsen
* Kapvergunningen

* Wie wil bouwen/slopen

* Wie mag bouwen/slopen

* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Commissie Grondgebied

* Commissie Samenleving

* Commissie Middelen

* Commissie ABJZ

* Collecte Hersenstichting

Aanslagen gemeentelijke belastingen 2005 en WOZ-beschikkingen

Binnenkort worden de gecombineerde aanslagen gemeentelijke belastingen voor het jaar 2005 verzonden. Daarop staat ook de nieuwe WOZ-waarde vermeld (WOZ = Waardering Onroerende Zaken). Deze nieuwe WOZ-waarde is vastgesteld naar de waarde van het pand op 1 januari 2003 en geldt voor de jaren 2005 en 2006. De WOZ-waarde wordt o.a. als uitgangspunt gebruikt voor de onroerende zaakbelastingen.

Over het algemeen heeft zich tussen 1999 en 2003 een waardestijging van de onroerende zaken voorgedaan. De gemeente Geldermalsen heeft deze waardestijging niet gebruikt om een lastenstijging in de onroerende zaakbelastingen (OZB) door te voeren. De gemeentelijke opbrengst uit de OZB is, met uitzondering van de in 2004 gerealiseerde nieuwbouw, in 2005 niet hoger dan in 2004. Geconcludeerd kan worden, dat de waarden van woningen in de gemeente Geldermalsen meer gestegen zijn dan de waarden van bedrijfspanden. Omdat de taxatiewaarden zijn gestegen, zijn de OZB-tarieven omlaag gegaan. Voor de woningen is dat meer dan voor de bedrijfspanden. Wat een inwoner of bedrijf precies gaat betalen hangt af van de waarde en de tarieven.

Ondanks de tariefsverlaging zal het totaalbedrag van de gemeentelijke belastingaanslag 2005 waarschijnlijk hoger zijn dan het bedrag in 2004. Dit komt omdat het kabinet heeft besloten de lokale lastenverlichting van maximaal 45,38, de zogenaamde Zalmsnip, per 2005 af te schaffen. De gemeente Geldermalsen heeft ieder jaar 45,38 in mindering gebracht op de aanslag gemeentelijke belastingen. Nu dit niet meer mogelijk is, betekent dit voor ieder huishouden een lastenverzwaring van 45,38. De afschaffing is een rijksmaatregel. Het kabinet probeert wel compensatie te bieden, bijvoorbeeld door de rijksbelastingen te verlagen.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u geen aanslagbiljet ontvangt. De reden hiervan is dat er dan sprake is van een tijdelijke blokkering. In een aantal gevallen heeft de gemeente een tijdelijke blokkering moeten opvoeren, omdat bij deze panden nog een controle van de nieuw vastgestelde waarde plaats moet vinden, of omdat er sprake is van een verbouwing, waarvan de meerwaarde voor de WOZ nog moet worden vastgesteld.

Op de achterzijde van het aanslagbiljet vindt u onder meer informatie over de betaling van de aanslag, de mogelijkheid tot het aanvragen van kwijtschelding en het indienen van een bezwaarschrift. Bij het aanslagbiljet ontvangt u een folder, met meer informatie over de Wet WOZ en de drie soorten gemeentelijke belastingen wordt verschaft.

Digitaal loket
Sinds enkele jaren heeft de gemeente een digitaal loket. Dit digitale loket kunt u vinden via de gemeentelijke website. Het digitale loket wordt met ingang van 1 maart 2005 uitgebreid met een onderdeel Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) en gemeentelijke belastingen. U vindt binnen dit onderdeel o.a. de volgende onderwerpen:
* Mogelijkheid om het taxatieverslag, de gegevens over uw onroerende zaak (pand), on-line op te vragen.

* De meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over de Wet WOZ.

* Informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden over de gemeentelijke belastingen.

* Mogelijkheid om te reageren, correcties door te geven en/of bezwaar in te dienen. (Het digitaal indienen van een bezwaarschrift behoort nog niet tot de mogelijkheid. U moet het bezwaarschrift printen, ondertekenen en het daarna via de post naar de gemeente verzenden).

* Uitleg over de taxatie/waardering van de onroerende zaken.
* Uitleg over de werking van de Wet WOZ in 32 trefwoorden. Dit gedeelte van de site gaat zeer uitgebreid en detaillistisch in op de juridische begrippen van de Wet WOZ.

Vragen?
Wij vragen u vriendelijk eerst de informatie op de achterzijde van het aanslagbiljet en in de folder te lezen. Heeft u na het lezen van deze informatie en/of een bezoek aan onze website toch nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met één van de medewerkers van het cluster WOZ en Belastingen. In de folder staan de directe telefoonnummers van de betreffende medewerkers vermeld. Uit ervaring weten wij dat direct bellen, na ontvangst van de aanslag, soms lange wachttijden oplevert. Wij adviseren u bij drukte na enkele dagen opnieuw telefonisch contact op te nemen. Vaak kunnen wij u dan direct helpen.

Namen voor op herdenkingsmonument het vervolg

In onze vorige informatierubriek publiceerden wij een lijst met namen van personen die hoogstwaarschijnlijk zullen worden opgenomen op het nieuwe herdenkingsmonument te Enspijk.
Naar aanleiding van deze publicatie is door verschillende inwoners gereageerd en dat was ook precies de bedoeling. Immers, de archieven van de voormalige gemeenten blijken zeker niet volledig en dus moeten we het voor een belangrijk deel hebben van allerlei instellingen en in niet in het minst van inwoners die de oorlogsjaren nog hebben meegemaakt en zich weten te herinneren wat er met dorpsgenoten is gebeurd. Op basis van hun gegevens blijkt het veelal wel mogelijk in allerlei archieven de benodigde informatie te achterhalen.

Toegevoegd aan de lijst zullen worden:
B. van Doorn, omgekomen in Duitsland; J. Meijer, in 1944 omgekomen te Leipzig; H. de Ruiter, in 1943 omgekomen te Salzgitter-Watenstedt.

De naam van de heer E.P. van Ooijen wordt niet opgenomen. Hij is weliswaar in Geldermalsen gedood, maar was inwoner van Aalst.

U kunt nog steeds reageren. U kunt zich wenden tot de heer R.H.C. van Maanen, streekarchivaris, tel. (0345) 586638 of de heer J.C. van Leeuwen, communicatieadviseur, tel. (0345) 586607.

Kampeermiddelen 2005

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op basis van artikel 8 lid 3 van de Wet op de Openluchtrecreatie de bevoegdheid om jaarlijks korte perioden vast te stellen waarin het aantal kampeermiddelen conform artikel 8 lid 2 a van genoemde wet van 10 naar maximaal 15 mag worden uitgebreid.

Het College heeft in haar vergadering gehouden op 15 februari 2005 besloten om voor dit jaar de volgende perioden vast te stellen:
1. 25 maart tot en met 28 maart 2005 (Pasen)
2. 29 april tot en met 16 mei 2005 (Hemelvaart en Pinksteren)
3. 1 juli tot en met 14 augustus 2005 (Zomervakantie)
4. 14 oktober tot en met 23 oktober 2005 (Herfstvakantie)

Houders van een ontheffing op basis van artikel 8 lid 2 a van de Wet op de Openluchtrecreatie ontvangen binnenkort een aanvraagformulier. Voor nadere vragen of informatie kunt u contact opnemen met dhr. A. G. van Zanten, beleidsmedewerker sector Samenleving, tel (0345) 586 728.

Tijdelijke maatregelen Dorpsplein te Beesd

In verband met het houden van een Snowdream Event is het Dorpsplein te Beesd afgesloten van woensdag 23 februari tot en met maandag 28 februari 2005.

Tevens zijn de volgende parkeerverboden van kracht: Kerkstraat vanaf de Middenstraat tot aan de Achterstraat; Gedeelte Achterstraat tussen de Kerkstraat en het Dorpsplein /Schoolstraat.

Voor het parkeren van bezoekers van het evenement wordt verwezen naar de door de organisatie aangegeven parkeermogelijkheden.

In verband met dit evenement kunt u de standplaatshouders elders vinden:
De standplaatsen voor de vrijdagmiddag 25 februari 2005 verhuizen van het Dorpsplein naar de Middenstraat (gedeelte tussen de Kerkstraat en de Beukenstraat ) te Beesd.

Publicatie: 24 februari 2005

Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 8 februari 2005 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan Stichting Gehandicaptenzorg Siloah voor:

* Dagverblijf voor Ouderen (DVO) "De Linge-oever", Pr. Johan Friso Plaats 3 te Tricht
Voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van de dagopvang ouderen overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 14 augustus 2003 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

* Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 15 februari 2005 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan Gereformeerde Gemeente in Nederland voor:
Kerk Gereformeerde Gemeente in Nederland, Zaaiwaardweg 9 te Geldermalsen
Voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van de kerk overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 13 augustus 2004 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingtijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Verleende vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening

De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:
* Stichting Fort Asperen, voor het houden van de jaarlijkse muzikale Fortdag op zaterdag 18 juni 2005 van 12.00 uur tot 01.00 uur op Fort Asperen te Acquoy.

* N.H. Kerk Acquoy voor het houden van een rommelmarkt op zaterdag 25 juni 2005 van 08.30 uur tot 14.00 uur in het gebouw De Schakel (inclusief parkeerterrein) en een gedeelte van de Lingedijk (nr. 51 nr. 95) te Acquoy.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Publicatie: 24 februari 2005

Bekendmaking voorgenomen verkeersbesluit eenrichting Dr. van der Willigenstraat

Bekendmaking
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 15 februari 2005 heeft ingestemd met het volgende voorgenomen verkeersbesluit:

Instellen van eenrichtingsverkeer op de Dr. van der Willigenstraat voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsers tussen de aansluiting met de Twee Morgen en de Pr. Johan Frisoplaats. Inrijden is enkel toegestaan vanaf de zijde van de Pr. Johan Frisoplaats. Dit wordt aangegeven door plaatsing van borden C2, C3 en C4 zoals opgenomen in de bijlage van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met onderbord: "uitgezonderd (brom)fietsers".

Ter inzage
Het voorgenomen verkeersbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, vier weken voor een ieder ter inzage.

Toelichting
De verkeerssituatie bij scholen is vaak tijdens het aan- en uitgaan van de school een probleem. Niet zelden is hier de verkeersveiligheid in het geding. Ook basisschool Op 't Hof aan de Dr. van der Willigenstraat in Tricht heeft hiermee te kampen. Om aan de problemen tegemoet te komen is het gewenst van de Dr. van der Willigenstraat een eenrichtingsweg te maken voor het gemotoriseerde verkeer. Hierdoor ontstaat een rustiger en overzichtelijker verkeersbeeld. Het gemotoriseerd verkeer komt slechts van een kant aanrijden. Door te kiezen voor eenrichting vanaf de Pr. Johan Frisoplaats kunnen de kinderen die met de auto worden gebracht direct vanaf de passagierskant uitstappen op het trottoir voor de school. Ook voor ouders op de fiets verbetert de situatie. Doordat er niet langer gemotoriseerd verkeer in tweerichtingen door de straat rijdt ontstaat er meer ruimte om ongehinderd te fietsen.
Het wellicht ervaren ongemak voor de overige weggebruikers die in de huidige situatie in beide richtingen gebruik maken van de Dr. van der Willigenstraat weegt niet op tegen het te behalen verkeersveiligheidseffect door het instellen van eenrichtingsverkeer. Het verkeer dat niet langer van hun oude route gebruik kan maken heeft met de Twee Morgen en de Hoekenburg goede alternatieve routes ter beschikking.

Zienswijzen
Een ieder kan gedurende de inzage termijn schriftelijk een zienswijze, zowel in positieve als negatieve zin, in brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Het is op dit moment nog niet mogelijk formeel bezwaar te maken, omdat het een voornemen betreft en geen definitieve verkeersbesluiten. De zienswijzen die worden ingebracht zullen worden meegewogen bij de uiteindelijke verkeersbesluiten.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 24 februari 2005

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 februari 2005 een voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft genomen voor:
het perceel waarop gelegen de Hooge Schuur van landgoed Mariënwaerdt, kadastraal bekend gemeente Beesd, sectie C nummer 511 (gedeeltelijk), een en ander zoals nader aangeduid op de bij dit besluit horende en als zodanig gewaarmerkte tekening.
Het voorbereidingsbesluit moet het mogelijk maken een vrijstellingsprocedure te voeren zoals bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Met deze vrijstellingsprocedure wordt onder meer beoogd het bestaande gebruik van de Hooge Schuur op landgoed Mariënwaerdt formeel planologisch te regelen.

Het besluit treedt op 25 februari 2005 in werking en ligt vanaf die datum met tekening ter inzage op het gemeentehuis, bij de vakbalie Bouwen en Wonen, Kuipershof 2 te Geldermalsen. De vakbalie is open op werkdagen van 8.30-12.30 uur en op dinsdag tevens van 13.30-17.00 uur, tel. (0345) 586686. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Geldermalsen. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de president van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

Geldermalsen, 24 februari 2005

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Mr. S.W. van Schaijck, burgemeester.
J.M.M.H. Thomas, secretaris.

Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984, Hooge Schuur op landgoed Mariënwaerdt

Bekendmaking
Artikel 19a, vierde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage
Het schetsplan met bijbehorende stukken waaronder een bouwtekening, de ruimtelijke onderbouwing en het eindverslag van de inspraakprocedure liggen, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie, voor vier weken ter inzage tijdens openstellingstijden.

Toelichting
De procedure beoogt het bestaande gebruik van de Hooge Schuur alsmede een uitgevoerde interne verbouwing planologisch te regelen middels een vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Zienswijzen
Door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 24 februari 2005

Bekendmaking verkeersbesluiten Hooge Hoeven en omgeving - Geldermalsen en Burensedijk en omgeving - Buurmalsen

Bekendmaking
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 15 februari 2005 heeft ingestemd met de volgende verkeersbesluiten:

Hooge Hoeve en omgeving:


1. Instellen van een maximumsnelheid van 30 km/u op onderstaande wegen en weggedeelten voor zover gelegen ten zuiden van de J.F. Kennedylaan door het plaatsen van borden A1 (30) met zonale werking: VAN UTENHOVEWEG, KONINGSWEG, HOOGE HOEVEN, LANGE AKKER, PEPPELBOS en ELZENBOS

2. Intrekken van alle eerdere verkeersbesluiten betreffende voorrangsregelingen en parkeer- en stopverboden op deze wegen

Burensedijk en omgeving:


3. Instellen van een maximumsnelheid van 30 km/u op de onderstaande wegen en weggedeelten voor zover gelegen binnen de bebouwde kom door het plaatsen van borden A1 (30) met zonale werking: BURENSEDIJK, BEATRIXSTRAAT, ROOIMOND & ZIJTAK;

4. Instellen van een maximumsnelheid van 60 km/uur op het gedeelte van de Burensedijk gelegen buiten de bebouwde kom door het plaatsen van borden A1 (60) met zonale werking.

Ter inzage
De verkeersbesluiten met bijbehorende tekeningen liggen met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, zes weken voor een ieder ter inzage.

Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het college van burgemeester en wethouders het besluit heeft gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van deze besluiten. (zie art. 6:16 van de Awb).

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk bezwaar in dienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 24 februari 2005

Kapvergunningen

De volgende verleende kapvergunningen liggen ter inzage:
1. C.P. van Doesburg, Laageinde 32 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 berk en 1 veldesdoorn (24 februari 2005);
2. E.P. Arentsen, Anna Paulownastraat 27 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 iep en 2 berken (24 februari 2005).

Voor bovengenoemde verleende vergunningen vindt compensatie plaats door middel van herplant.

Inzagetermijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM, tel. (026) 3592000.

Publicatie: 24 februari 2005

Wie wil bouwen/slopen

De volgende aanvragen zijn ter inzage:

1. Reguliere bouwvergunning: N. Kievit, Lingedijk 98 te Geldermalsen, veranderen woning (15 februari 2005);

2. Lichte bouwvergunning: P.P.J. Koenders, Laageinde 10 te Geldermalsen, veranderen woning (16 februari 2005);
3. Reguliere bouwvergunning: J. de Goei, Prinses Julianaweg 26 te Geldermalsen, oprichten kunstmestsilo (16 februari 2005);
4. Reguliere bouwvergunning: Gemeente Geldermalsen, Dr.v.d. Willigenstraat 10 te Tricht, veranderen/vergroten schoolgebouw (16 februari 2005);

5. Reguliere bouwvergunning: J.W. van Blijderveen, Willem de Zwijgerweg 22 te Geldermalsen, oprichten opslagruimte (17 februari 2005);

6. Reguliere bouwvergunning: J.A. van Gellicum, Rijsakkerweg 2 te Rumpt, vergroten bedrijfsruimte (17 december 2005);
7. Lichte bouwvergunning: H. van Zoelen, Deilsedijk 65 te Deil, oprichten dakkapellen (17 februari 2005);

8. Reguliere sloopvergunning: S. van der Heerik, Willem de Zwijgerweg 119 te Geldermalsen, slopen schuren (17 februari 2005);
9. Reguliere bouwvergunning: S. van den Heerik, Willem de zwijgerweg 119 te Geldermalsen, vernieuwen vergroten schuur (17 februari 2005);

10. Lichte bouwvergunning: J.E. Deierkauf, Geldersestraat 32 te Geldermalsen, vernieuwen geprofileerde dakgoot voorgevel (18 februari 2005).

Inzage termijn
Twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting
Deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek wie mag bouwen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 24 februari 2005

Wie mag bouwen/slopen

De volgende verleende vergunningen zijn ter inzage:
1. Reguliere bouwvergunning: J.H. Monfoort, Spijksepad 8 te Buurmalsen, oprichten zwembad (24 februari 2005);
2. Reguliere bouwvergunning tweede fase: E.C.J. van Klaveren, Dorpsstraat 23a te Rhenoy, oprichten zwembad (24 februari 2005);
3. Lichte bouwvergunning: H.M.W. van de Ven, Luchtenburgstraat 16 te Deil, oprichten dakkapel (24 februari 2005);
4. Lichte bouwvergunning: J.P. Bouter, Lingedijk 156 te Acquoy, veranderen woning (24 februari 2005);

5. Lichte bouwvergunning: C.E.A.M. Groot, Lage Huis 85 te Beesd, vergroten woning (24 februari 2005);

6. Lichte bouwvergunning: A.L. Visser, Katijdeweg 9 te Beesd, vergroten woning (24 februari 2005);

7. Reguliere bouwvergunning eerste fase: J.M. Hol, Groeneweg 25 te Buurmalsen, vergroten bedrijfsruimte (24 februari 2005);
8. Reguliere sloopvergunning: Rowebo Ontwikkeling BV, Laageinde 23b te Geldermalsen, slopen kas en folietunnelkassen (24 februari 2005).

Inzage termijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 24 februari 2005

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van dinsdag 8 maart 2005 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:
* 20.00 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om niet handhavend op te treden tegen de op het perceel Polderdijk 10 aangebrachte damwand en beschoeiing;
* 20.40 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een opslagloods op het perceel Pr. Julianaweg 2 te Geldermalsen;
* 21. 15 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college om een lichte bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een antennemast op het perceel Hooge Hoeven 13 te Geldermalsen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf heden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

mr. W.J. Wierda,
voorzitter

Commissie Grondgebied

Datum: maandag 28 februari 2005
Tijdstip: 20.00 uur
Lokatie: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Vaststelling agenda

3. Vaststelling verslag commissie Grondgebied d.d. 31 januari 2005 Vaststelling verslag commissie Grondgebied d.d. 3 februari 2005
4. Spreekrecht burgers

5. Raadsvoorstellen

5.1 Oplegnotitie (wikken en wegen) en de nota van beantwoording
5.2 Onttrekking deel van de Molenkade aan de openbaarheid
6. Vaste en/of overige agendapunten:

6.1 Evaluatie hondenuitlaatstroken in de wijk Kalenberg 6.2 Netwerkgedachte Geldermalsen-Tiel
6.3 Reactie gemeente op Ontwerp-streekplan Gelderland 2005 6.4 Start inspraak Structuurvisie Hondsgemet
7. Ter inzage gelegde informatie en stukken
8. Rondvraag

9. Sluiting

Commissie Samenleving

Datum: 1 maart 2005
Tijdstip: 20.00 uur
Lokatie: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Vaststelling agenda

3. Vaststelling verslagen commissie d.d.: 1 februari 2005
4. Spreekrecht burgers

5. Raadsvoorstellen:
5.1 Sociaal cultureel werk: Een kansrijke Samenleving
6. Vaste en/of overige agendapunten

7. Ter inzage gelegde informatie en stukken
8. Sluiting

Commissie Middelen

Datum: woensdag 2 maart 2005
Tijdstip: 20.00 uur
Lokatie: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Mededelingen

4. Vaststelling verslag commissie Middelen d.d. 2 februari 2005
5. Spreekrecht burgers

6. Informatief thema: werkwijze van het Gemeenschappelijk Inkoopbureau

7. Raadsvoorstel(len): geen

8. Vaste en/of overige agendapunten:
8.1 De integrale bestuurlijke- en ambtelijke planning van de budgetcyclus 2005 = het Spoorboekje (ter bespreking); 8.2 Actielijst commissie Middelen per 2 februari 2005
9. Ter inzage gelegde informatie en stukken
10. Rondvraag

11. Sluiting

Commissie ABJZ

Datum: dinsdag 8 maart 2005
Tijdstip: 20.00 uur
Lokatie: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Vaststelling agenda

3. Vaststelling verslagen
3a Vaststelling concept verslag commissie A.B.J.Z. d.d. 11 januari 2005
3b Vaststelling concept verslag gecombineerde commissie A.B.J.Z. Grondgebied Middelen d.d. 3 februari 2005

4. Spreekrecht burgers

5. Raadsvoorstellen: geen

6. Vaste en/of overige agendapunten:
6.1 Concept Werkplan Integrale Veiligheid
6.2 Actualisatie Bestuurlijk jaarplan + verantwoording 6.3 Evaluatie meldpunt
6.4 Notitie netwerkgedachte Geldermalsen-Tiel 6.5 Startnotitie Participatie dorpsraden
6.6 Kermis
6.7 Actiepuntenlijst commissie A.B.J.Z.

7. Ter inzage gelegde informatie en stukken
8. Rondvraag

9. Sluiting

Collecte Hersenstichting Nederland

Van zondag 27 februari t/m zaterdag 5 maart 2005 collecteert de Hersenstichting Nederland binnen de gemeente Geldermalsen. Kijk voor meer informatie op www.hersenstichting.nl/