Syntens

Samen werken aan succesvol innoveren

Kennis vertalen naar de kassa van de ondernemers. Dat is wat het samenwerkingsverband van Syntens, Hogeschool Drenthe en de Vereniging Parkmanagement Bargermeer bij vijftig bedrijven wil bereiken. Op donderdag 24 februari ondertekenen de drie partijen hiertoe het convenant âKennistransfercentrum en innovatiestimuleringâ.

Met de oprichting van het kennistransfercentrum willen de partijen kennis matchen met het bedrijfsleven. Met als doel innovatie te stimuleren en zo nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen.

Met name door groepen bedrijven te laten samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe producten, markten en diensten of te laten samenwerken rondom het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bij het opzetten van de groepen worden studenten, docenten en lectoren van de Hogeschool ingezet om de innovaties versneld door te voeren.

Daarnaast staat het centrum de ondernemers bij bij het opzetten van een kennisdatabank, samenwerking met derden, het inrichten van een vraagbaak, organisatie van workshops, coördinatie van activiteiten en verdere professionalisering van de Vereniging Parkmanagement Bargermeer. Het is voor het eerst in het Noorden dat een dergelijke samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstelling wordt afgesloten. Wanneer het een succes blijkt te zijn, dan worden ook elders in het Noorden gelijksoortige Kennistransfercentra opgezet.

Het convenant wordt donderdag 24 februari om 17.00 uur bij de Hogeschool Drenthe ondertekend door M.J.. Giesen MBA, voorzitter van het college van Bestuur van de Hogeschool Drenthe, Ir. P.J.J. Wolters, regiodirecteur van Syntens en H.J. de Wit, voorzitter van de Vereniging Parkmanagement Bargermeer.