Gemeente De Ronde Venen


Werkzaamheden Sociale Zaken van Abcoude naar De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen zal vanaf april 2005 werkzaamheden voor de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Abcoude uitvoeren. Het gaat ondermeer om de taken rond de Wet werk en bijstand, het minimabeleid, de Wet Inburgering nieuwkomers. In juli 2005 worden alle werkzaamheden op het gebied van sociale zaken van de gemeente Abcoude door de gemeente De Ronde Venen uitgevoerd.

Voor de inwoners van de gemeente Abcoude zal er weinig veranderen met de werkwijze zoals die nu wordt gehanteerd door de afdeling Sociale Zaken van Abcoude. In de nieuwe situatie wordt er tweemaal per week een spreekuur gehouden in Your Home' te Abcoude. De gemeente Abcoude heeft bewust gekozen voor deze gesplitste overdracht van taken. De werkzaamheden die vallen onder de wet voorzieningen gehandicapten worden niet aan De Ronde Venen overgedragen, maar aan Your Home in Abcoude zodat ouderen en gehandicapten voor deze diensten gewoon in Abcoude terecht blijven kunnen. De gemeente Abcoude verwacht door de samenwerking ondermeer op uitvoeringskosten te besparen, de kwaliteit te verbeteren en de continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen.

Er was al vanaf eind 2003 contact tussen beide gemeenten over een mogelijke samenwerking. In het najaar van 2004 werd het groene licht door de colleges van Abcoude en de Ronde Venen gegeven om de samenwerking verder uit te werken.