AutoRai

Sportieve samenwerking tussen SEATen Team Telfort

(22-2-2005)
SEAT en de schaatsers van Team Telfort zijn een sportieve samenwerking met elkaar aangegaan. De leden van Team Telfort rijden sinds de Wereldbeker finales van het afgelopen weekend in Heerenveen in een SEAT Altea. De twee sportieve partners hebben contractueel vastgelegd dat SEAThet Team Telfort tot en met 2007 mobiel houdt. De teamleden Bob de Jong, Gretha Smit, Ralf van der Rijst en Remco Olde Heuvel rijden sinds dit weekend in een Telfort blauwe SEAT Altea
1.9 TDI. Coach Ingrid Paul heeft omdat zij nog meer ruimte nodig heeft de beschikking gekregen over een Toledo 1.9 TDI. De overhandiging van de autoâs gebeurde in de passende entourage van de Wereldbeker finales in ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Bob de Jong haalde dit weekend alles uit de kast en won zowel de 5 als de 10 kilometer. De Jong, ook bekend als âkilometervreterâ kwalificeerde zich hiermee voor de WK afstanden in Inzell (Oostenrijk) begin maart. Zijn nieuwe Altea komt hem goed van pas als hij binnenkort met Team Telfort zal afreizen naar Inzell.

Gretha Smit van Team Telfort is bijzonder in haar sas met de komst van SEAT als autosponsor: âWe rijden jaarlijks behoorlijk wat kilometers, zowel op het ijs als op het asfalt. SEAT past bij ons. Het is een sportieve auto.â

Dat SEAT en Team Telfort elkaar hebben gevonden, is niet toevallig: ze presteren allebei op het allerhoogste niveau en beschikken daarbij over een fabelachtige bochtentechniek. Bob de Jong en Gretha Smit hebben dit jaar al menigmaal op het erepodium gestaan terwijl âjongelingenâ Ralf van der Rijst en Remco Olde Heuvel heel nadrukkelijk op weg zijn naar de top.