Gemeente Goes

Persbericht

Thema-avond winkelcriminaliteit 'Dat pikken we niet'

Op dinsdag 22 februari a.s. organiseren de gemeente, de politie en Ondernemers Organisatie Goes (OOG) een thema-avond over winkelcriminaliteit. De bijeenkomst vindt plaats in theater de Mythe in Goes en begint om 19.30 uur en is bedoeld voor winkeliers en bedrijfsleiders.

Tijdens het eerste deel van de avond informeert de politie de winkeliers over de verschillende mogelijkheden voor de aanpak van winkelcriminaliteit binnen de huidige wet- en regelgeving. Het OOG geeft uitleg over de mogelijke opzet van telefooncirkels bij het vermoeden van winkeldiefstal.

Tijdens het tweede deel vertelt een 'winkeldievegge' hoe zij de winkels onveilig weet te maken en de kansen die zij hierbij krijgt van winkeliers. De heer Stuij van 'PICO Nederland' (partners integrale criminaliteitsoplossingen) geeft direct toepasbare tips om deze en andere winkeldieven buiten de deur te houden.

De noodzaak van een gezamenlijke aanpak van winkelcriminaliteit staat landelijk en lokaal sterk in de belangstelling. De veiligheid in winkelgebieden is van groot belang voor ondernemers, de gemeente, de politie en het winkelend publiek. Daarom wordt deze thema-avond over winkelcriminaliteit 'Dat pikken wij niet! gehouden.

Inmiddels hebben ruim zeventig winkelbedrijven zich aangemeld en zijn er geen toegangskaarten meer voorradig.

Programma

19. 00 uur

Ontvangst

19.30 uur

Opening door burgemeester drs. D.J. van der Zaag

19.35 - 20.35 uur

Wegwijzer Winkelcriminaliteit door de heer J. van Tol, teamchef politie Goes

20.35 - 20.45 uur

Telefooncirkel door de heer R. Berks, voorzitter O.O.G.

20.45 - 21.00 uur

PAUZE

21.00 - 22.00 uur

Alie Jatgraagshow door Fred Stuij namens PICO Nederland

22.00 - 22.15 uur

Paneldiscussie door D.J. van der Zaag, J. van Tol, R. Berks, F. Stuij

22.15 uur

Afsluiting door burgemeester drs. D.J. van der Zaag