CDA

22-02-05
Ledendebat Mobiliteit

Verkeer en vervoer, onze mobiliteit, ligt al jaren onder vuur. Het CDA organiseert daarom op 22 februari een ledendebat over het thema de mobiliteit van Nederland.

Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, en Kamerlid Eddy van Hijum geven hun visie op het thema 'de mobiliteit van Nederland'.

Het onderwerp is zeer actueel. Hoe houden we Nederland in de toekomst open en bereikbaar? Het kabinet heeft, als onderdeel van de begroting Verkeer en Waterstaat, zijn beleidsagend 2005, Houwen voor bouwen, Nederland in beweging brengen en Nederland in beweging houden gepresenteerd. De Nota Mobiliteit is in september 2004 door de ministerraad vastgesteld. De behandeling ervan in de Tweede Kamer staat voor 2005 gepland. Verkeer en vervoer, onze mobiliteit ligt al jaren onder vuur: toenemende files, vertraagde treinen, achterstand in onderhoud, verslechterde lucht- en milieukwaliteit. De plannen voor de korte en lange termijn zijn er allen op gericht een stap in de goede richting te zetten. Investeringen in onderhoud van infrastructuur en bereikbaarheid van openbaar vervoer, decentraliseren voor maatwerk, waar mogelijk, en innoveren.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 februari a.s. in Congrescentrum 'De Eenhoorn' (Kon. Wilhelminaplein 33, hoek Stationsplein) te Amersfoort. Het debat, dat onder leiding zal staan van partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt, begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal open, na afloop is er een politiek café.

U kunt zich voor dit debat aanmelden via www.cda.nl/ledendebat.