KENNISNET

ThinkQuest winnaar eerste Eindhoven Internet Award

ThinkQuest is de eerste winnaar van de Eindhoven Internet Award. De Digitale Stad Eindhoven (DSE) heeft bij de viering van het tienjarig bestaan op vrijdag 18 februari 2005 in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven deze prijs aan ThinkQuest toegekend.

De Eindhoven Internet Award is een door Digitale Stad Eindhoven en de gemeente Eindhoven nieuw ingestelde prijs die jaarlijks zal worden toegekend aan die organisatie, vereniging, instelling of persoon die zich in het bijzondere mate heeft ingezet om internet beter en/of makkelijker toegankelijk te maken voor niet-zakelijk gebruik. De jury is van mening dat ThinkQuest bij uitstek aan de gestelde criteria voldoet. Volgens jurylid en DSE-voorzitter Ben Waumans is ThinkQuest een geweldige uitdaging en stimulans voor jongeren om alle mogelijkheden van internet te benutten en te vergroten. De prijs bestond uit een bronzen beeld met inscriptie van de kunstenares Renée van Leusden.

Digitale Stad Eindhoven
Digitale Stad Eindhoven is een internet- en communicatieplatform voor de regio Zuidoost-Brabant. Dit unieke ontmoetingsplatform maakt het internetgebruik van burgers en non-profitorganisaties in de regio Eindhoven zo toegankelijk mogelijk en stimuleert de onderlinge communicatie tussen DSE-gebruikers. Door elke non-profitorganisatie, vereniging, instelling of initiatief uit de regio Eindhoven de gelegenheid te geven zich via een gratis eigen website te presenteren op www.dse.nl, creëert DSE een regionale zoekplaats met een grote verzameling multimediale informatie die voor iedereen toegankelijk is en waardoor de regio zowel voor de bezoeker als de gebruiker ontsloten wordt. Aan veiligheid voor de gebruikers en betrouwbaarheid van het systeem wordt veel aandacht gegeven. De homepage van DSE krijgt dagelijks ongeveer 3.000 bezoekers en de ruim 300.000 webpagina s krijgen meer dan 500.000 bezoekers per maand. DSE is een non-profit organisatie die volledig wordt beheerd en ondersteund door vrijwilligers

ThinkQuest
ThinkQuest, een label van Kennisnet, is dé onderwijs webstrijd. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan één van de ThinkQuest webstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. In 2005 is er een aparte webstrijd voor het VMBO en MBO, namelijk ThinkQuest Beroepsgericht. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren. Meer informatie over ThinkQuest is te vinden op:
www.thinkquest.nl

Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coördinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT-infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor! Meer informatie over Kennisnet is te vinden op www.kennisnet.nl

NOOT AAN DE REDACTIE (