Gemeente Zevenaar


week 8, 21 tot 28 februari 2005

GEEN STIJGING BELASTINGOPBRENGST VOOR 2005

Eind februari 2005 valt bij het merendeel van de Zevenaarse huishoudens het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen c.q. WOZ-beschikking 2005 op de deurmat.

Aanslag en beschikking
De gemeente verstuurt de WOZ-beschikking niet meer als een afzonderlijk biljet. Het is voortaan één (gecombineerd) biljet met de aanslagen gemeentelijke belastingen. Op basis van de nieuwe WOZ-waarde wordt het voor 2005 te betalen bedrag aan onroerende-zaakbelasting bepaald.

Belastingopbrengst 2005
De samenvoeging van de gemeenten Angerlo en Zevenaar heeft uiteraard gevolgen voor de heffing van de verschillende gemeentelijke belastingen. Voor de totale opbrengst van de gemeentelijke belastingen voor het jaar 2005 hebben de gemeentebesturen van de beide voormalige gemeenten en ook van de nieuwe gemeente Zevenaar gekozen voor het hanteren van de zogeheten nullijn. Een oplossing die niet meer inkomsten voor de gemeente oplevert. De totale belastingopbrengst blijft dus gelijk.

Tarieven OZB verlaagd
De totale waarde van alle gebouwen in de gemeente Zevenaar is met ongeveer 40% gestegen. Om de eerder genoemde nullijn te handhaven is daarom besloten de tarieven OZB te verlagen. Was de waardestijging voor iedereen gelijk, dan zou iedereen bijna hetzelfde bedrag als vorig jaar betalen. Door de marktwerking stijgt echter nooit elk gebouw evenveel in waarde. Hierop heeft het gemeentebestuur geen invloed. Het gemeentebestuur heeft wel direct invloed op het tarief OZB. De nieuwe OZB-tarieven zijn zo berekend, en dus verlaagd, dat de totale belasting, die alle woningen en bedrijven in 2004 met elkaar opbrachten, in 2005 gelijk blijft (dus budgettair-neutraal). Is een huis of bedrijf meer dan gemiddeld in waarde gestegen, dan betaalt de eigenaar/bezitter meer OZB. De belastingaanslag wordt in dat geval helaas wat hoger. Stijgt de waarde minder dan gemiddeld dan hebben deze belastingbetalers het geluk dat ze hierdoor wat minder OZB gaan betalen.

En toch een hogere aanslag van minimaal 45!!!! Het totaalbedrag van de gemeentelijke belastingaanslag 2005 is voor de meeste huishoudens toch hoger dan het bedrag van 2004. Dit komt vooral omdat het rijk de lokale lastenverlichting van 45,38, de zogenaamde Zalmsnip, per 2005 heeft wegbezuinigd. De gemeente Zevenaar, en ook de gemeente Angerlo, hebben dit bedrag ieder jaar in mindering gebracht op de aanslag gemeentelijke belastingen. Nu dit niet meer mogelijk is, betekent dit voor ieder huishouden een lastenverzwaring van 45,38. Deze afschaffing is een rijksmaatregel.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 en 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 ' voor de bouw van een garage en het vergroten van de woning op het perceel Babberichseweg 51 te Zevenaar.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Molenwijk' voor de bouw van oprichten van 11 sociale huurwoningen op het perceel Pelgromstraat ongenummerd (locatie voormalig Connexionterrein) te Zevenaar.

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan:
* Stegeslag voor de bouw van een erker en het plaatsen van een dakkapel op het perceel Altbroek 16 te Zevenaar;
* Schrijvershoek'voor het uitbreiden van de woning en het plaatsen van een berging op het perceel P.C. Hooftstraat 85 te Zevenaar;
* Lentemorgen II voor het plaatsen van een lichtmastreclame door het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) op de Doesburgseweg mast (nr. 766) te Zevenaar;

* Tatelaar voor het plaatsen van een lichtmastreclame door het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) op de Ringbaan Oost mast (nr. 726) te Zevenaar;

* Tatelaar voor het plaatsen van een luifel aan het bedrijfspand op het perceel Voltastraat 49 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze hierboven vermelde aanvragen liggen met ingang van 24 februari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen zes meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Een melding op grond van het Besluit melkrundveehouderij milieubeheer door Maatschap Arns en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op de melkrundveehouderij met waterbuffels aan de Kortslag 2 te Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer door de afdeling Beheer van de gemeente Zevenaar en betreft het oprichten van een tijdelijke opslag van bouwstoffen op het terrein gesitueerd op de hoek van de straten Lentemorgen en Noordeinde te Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer door W. Hoevers, Orthopetische Schoentechniek en betreft het veranderen van het bedrijf gelegen aan de Ringbaan Zuid 12 te Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer door ProRail B.V. Projectorganisatie Betuweroute en betreft het oprichten van een tijdelijk werkterrein ( tot circa 1 juni 2006) aan de Hoevestraat 0 te Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit tandartspraktijken milieubeheer door Tandartspraktijk De Dijkgraaf en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op de tandartspraktijk aan de Reisenakker 2 te Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer door het Waterschap Rijn en IJssel en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het rioolgemaal aan de Kerkstraat 5 te Giesbeek.
Terinzagelegging
De meldingen worden op 23 februari 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Voor de meldingen 1 en 2 kan contact worden opgenomen met de heer Haarsma, doorkiesnummer 595 223. Voor de meldingen 3, 4 en 5 kan contact worden opgenomen met de heer Emmanouil, doorkiesnummer 595 282. Voor de laatste melding kan contact worden opgenomen met mevrouw Domhof, doorkiesnummer 595 246. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 februari 2005 aan Maatschap Geurts een revisievergunning afgegeven voor de zeugenhouderij met vleesvarkens en rundvee, op het perceel Doesburgseweg 47 te Zevenaar.

Ter inzage
De vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp en wordt op 23 februari 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mevrouw T. Wassink van de gemeente Zevenaar, tel. 0316-595 229.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerp-vergunning.
Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 februari 2005 een beschikking verleend
als bedoeld in artikel 8.1 van de Wet milieubeheer aan de Nederlandse B.V. gevestigd op het perceel Edisonstraat 78 te Zevenaar.

Ter inzage
De vergunning wijkt inhoudelijk af van het ontwerp en wordt op 23 februari 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mevrouw T. Wassink van de gemeente Zevenaar tel. 0316-595 229.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerp-vergunning en degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 februari 2005 een beschikking verleend aan Maatschap Nieuwenhuis-Roth, voor een revisievergunning als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet milieubeheer voor de veehouderij, gevestigd op het perceel Dorpsstraat 56 te Angerlo.

Ter inzage
De ingebrachte bedenkingen hebben er wel toe geleid dat de vergunning inhoudelijk afwijkt van het ontwerp. De vergunning wordt op 23 februari 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mevrouw T. Wassink van de gemeente Zevenaar tel. 0316-595 229.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor:

1. Degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn ingebracht;
4. Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

LAST ONDER DWANGSOM VOLKER STEVIN RAIL & TRAFFC SERVICES

Burgemeester en wethouders hebben besloten een last onder dwangsom op te leggen aan het Volker Stevin Rail & Traffic Services. Dit in verband met geconstateerde overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar. Zij hebben voor nachtelijke werkzaamheden aan het spoor een ontheffing nodig wanneer dit geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaakt. Omdat geconstateerd is dat gewerkt is in afwijking van de vereiste ontheffing, hebben burgemeester en wethouders besloten om een dwangsom op te leggen van 10.000,-- voor elke volgende overtreding met een maximum van 100.000,--.

CONCEPT VERKEERSBESLUIT SCHOOLSTRAAT

In verband met de herinrichting van de Schoolstraat dient de verkeerscirculatie in dit deel van het centrum te worden aangepast. Het is de bedoeling om voor de Schoolstraat eenrichtingsverkeer in te stellen met verplichte rijrichting Wittenburgstraat-Bommersheuf. Voor de Stadsgracht wordt voorgesteld om de huidige rijrichting om te keren in de richting Bommersheufsestraat-Didamsestraat. De maatregel wordt gefaseerd ingevoerd afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden rond de herinrichting. De start van de werkzaamheden is gepland in maart a.s..
Voor deze verkeersmaatregelen is een verkeersbesluit als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet vereist.

Ter inzage
Alvorens definitieve verkeersbesluiten te nemen wordt een ieder eerst in de gelegenheid gesteld zienswijzen omtrent ons voornemen kenbaar te maken. Hiertoe ligt het desbetreffende concept-verkeersbesluit met overzichtstekeningen vanaf 22 februari 2005 gedurende een periode van 30 dagen bij de balie Ruimte ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder zienswijzen omtrent het concept-verkeersbesluit schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders van Zevenaar. Na de periode van de ter inzage legging en de afweging van eventuele ingekomen zienswijzen zal een definitief verkeersbesluit worden genomen.

VERKEERSBESLUITEN WESTELIJK EN ZUIDELIJK DEEL PARKEERRING

Burgemeester en wethouders hebben op 9 februari een verkeersbesluit genomen als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet voor het westelijk en zuidelijk deel van de parkeerring, het gedeelte Stationsplein tot en met Wilhelminalaan incl. Molenstraat). De maatregelen hebben betrekking op de aanleg van fietsstroken en voetgangers- en fietsoversteekplaatsen, alsmede het aanwijzen van voorrangskruisingen. Tevens wordt een bushalte aangewezen op een punt ten zuiden van de aansluiting Oranjelaan/Romei en wordt de aansluiting tussen Romei en Oranjelaan afgesloten voor al het verkeer.

Ter inzage
Het desbetreffende verkeersbesluit voor het westelijk en zuidelijk deel van de parkeerring ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie ruimte. Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kunnen daartegen binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Zevenaar.

VERGADERING STREEKCOMMISSIE WEST-ACHTERHOEK EN LIEMERS

Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers adviseert mede Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland over de besteding van provinciale en Europese gelden ten behoeve van de streek West-Achterhoek en Liemers. Zij doet dit ieder jaar in de vorm van een jaarprogramma.

De Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers vergadert op woensdag 2 maart 2005 om 13.30 uur in het Gemeentehuis Rijnwaarden, Markt 5 te Lobith. Deze vergadering is openbaar.
Reden voor deze openbare aankondiging is de beoordeling van de projecten in de 2e tranche 2005 van het jaarprogramma 2005 van streekcommissie West-Achterhoek en Liemers.

Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen

3. Verslag vorige vergadering

4. Projecten 2e tranche 2005

5. Stukken van de Reconstructievergadering

6. Terugkoppeling bestuurlijk overleg toekomstige structuur uitvoering
7. Inleiding over Proeftuin Ooypolder

8. Rondvraag en sluiting

Het jaarprogramma ligt tijdens kantooruren ter inzage bij het secretariaat. Deze is gevestigd in het kantoor van Plattelandshuis, Hummeloseweg 85 te Zelhem (telefoon: 0314 625 000).

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 3 MAART 2005 VAN 18.00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Zaterdag 26 februari wordt ingezameld op Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk door supportersverenging DCS

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 6/2005:
- Tulpenstraat 2, oprichten van een aanbouw;
- Ardèchelaan 12, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning;

- De Muggenwaard 20-173 Lathum, plaatsen van een dakkapel.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 6/2005:
- Witte Kruis 7, Babberich, plaatsen van een dakopbouw aan de achtergevel;

- Babberichseweg 83, Babberich, plaatsen van een loods voor max. 1 jaar;

- Lentemorgen 13, vergroten van het kantoor bij het zwembad.

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 7/2005:
- Bandijk 33, Lathum, vervangen van een dakpannendak in een golfplaten dak van een schuur.

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 6/2005:

- Babberichseweg 83, kappen van een berk.

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 7/2005:

- Uiversweg 4, kappen van 3 berken en enkele fruitbomen.

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunning week 6/2005:

- Panoven 16, Giesbeek, vergroten van de woning;
- Oosteinde 128, plaatsen van een dakkapel.

Verleende reclameaanvraag week 6/2005:

- Einsteinstraat 9, plaatsen van een reclamebord.

Verleende sloopvergunning week 6/2005:

- Hengelder 11, inpandig verwijderen van verdiepingsruimten, ruimten en doorbraken.

Verleende sloopvergunning week 4/2005:

- Didamseweg 142, slopen van de zwartfabriek.

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
* Stichting Wandel Komitee Zevenaar, vergunning voor het innemen van een standplaats bij de wekelijkse markt in Zevenaar op vrijdag 20 mei 2005 van 12.30 - 20.00 uur;

* de heer T. de Lorijn, vergunning voor het plaatsen van een container op de openbare weg voor het perceel aan de Kerkstraat 1 te Zevenaar in de periode van 9 februari t/m 2 maart 2005;
* EHBO afdeling Zevenaar, vergunning voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in Zevenaar in de periode van 23 t/m 29 oktober 2005;

* de heer T. Tiemessen, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf op het perceel aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar;
* P. van der Erf, vergunning voor het ten gehore brengen van muziek middels een draaiorgel tijdens de weekmarkt in Zevenaar op vrijdag van 12.00 - 20.00 uur gedurende het jaar 2005;
* Hagemans Arnhem BV, vergunning voor het plaatsen van 2 zeecontainers, een schaftwagen en een toilet op de openbare weg achter het perceel aan de Zonegge 02 nummer 15 in de periode van 9 februari t/m 31 mei 2005;

* de heer A.J.G. Campschroer, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van snoeihout van de houtsingels op en rondom het perceel aan de Beekseweg 28 te Babberich in de periode van 15 februari tot 30 maart 2005

Algemene Plaatselijke Verordening Angerlo 2004:
* EHBO afdeling Angerlo, vergunning voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in Giesbeek in de periode van 1 t/m 7 mei 2005;

* Schutterij EMM Giesbeek, vergunning voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in Giesbeek in de periode van 26 juni t/m 4 juli 2005;

* maatschap Den Hartog-Van Beek, ontheffing van het stookverbod voor verbranden van snoeihout van de houtsingels op en rondom het perceel aan de Bandijk 33 te Lathum in de periode van 14 februari tot 29 maart 2005

Drank- & Horecawet:

* de heer T. Tiemessen, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf op het perceel aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar

Winkeltijdenwet:

* Seat Auto Blij Zevenaar, ontheffing om op zondag 1 mei 2005 geopend te zijn voor het publiek

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu