Gemeente Zwolle

Waterschapsdepot Oldenerlanden krijgt natuur- en recreatiefunctie

Waterschap Groot Salland heeft momenteel van de gemeente Zwolle een stuk grond in bruikleen dat dient als opslag- en verwerkingsplaats voor maaisel dat afkomstig is uit omliggende sloten. Aangezien het waterschap uiteindelijk heeft gekozen voor een andere werkwijze met betrekking tot het beheer aan watergangen, wordt het depot nauwelijks gebruikt. Daarom wordt het gebied maandag 21 februari aanstaande opnieuw ingericht en krijgt het een nieuwe functie: die van natuur en recreatie.


1
De bestrating op het terrein en het toegangshek worden verwijderd. De stuwen, de plateaus met damwanden en de duikers (bruggen) blijven staan, omdat deze noodzakelijk zijn voor de regeling van de waterhuishouding en het onderhoud ervan.

Met betrekking tot deze herinrichting ziet de gemeente in het bijzonder kansen voor een gebied met een groen en natuurlijk karakter. Het depot wordt ingericht als een waterrijk en groen natuurgebied met mogelijkheden voor avontuurlijk spelen. Deels met natuurvriendelijke oevers, hoogteverschillen, een amfibieënpoel en groepjes bomen en struiken. Het gebied is als openbaar groen toegankelijk voor burgers.

Begin februari heeft de gemeente de direct omwonenden van het terrein via een inloopbijeenkomst ingelicht over de plannen.