Wie wordt de Waddenkok van het jaar 2005
3 februari 2005
Op maandag 21 februari a.s. van 12.30-15.30 uur zullen 7 restaurants
uit het waddengebied in het Noorderpoortcollege (Van Ketwich
Verschuurlaan 102, Groningen) strijden om de titel "Waddenkok van het
jaar 2005".
De deelnemers aan deze bijzondere wedstrijd zijn: Hotel Grand
Restaurant Opduin (De Koog-Texel) (Winnaar van de International
Gastronomy Award Waddensea 2003), Hip's Herberg (Hipolytushoef) ,
Restaurant Het Booze Wijf (Lauwersoog), Strandhotel Restaurant
Noordzee (De Koog-Texel), Hotel Spoorzicht (Loppersum), Herberg in de
Valk (Middelstum) en Hotel Brasserie Rebecca (De Waal-Texel).
De speciaal geselecteerde, deskundige jury (De heer Fred Dijsselbloem
(Vereniging Eurotoques Nederland), Henk Poortinga ( Provincie
Groningen), Diny Schouten (Eetjournalist met o.a. columns in Vrij
Nederland) en Jos Rietveld (culinair publiciste) zal de gerechten
(voor-, hoofd- en nagerechten) proeven en beoordelen op o.a. gebruik
van streekproducten uit het Waddengebied.
De feestelijke prijsuitreiking is vanaf half zes in de Statenzaal van
het provinciehuis in Groningen. Gedeputeerde Henk Bleker zal de
`Waddenkok van het jaar 2005' bekend maken en de gasten zullen
vervolgens genieten van het `Waddengoudbuffet' dat bereid is door drie
Groningser restaurants: Seghesteen te Slochteren, Piekenier te
Oudeschans en 't Korensant te Molenrij.
De `Waddenkok van het jaar 2005' en de nummers 2 en 3 zullen
vervolgens deelnemen aan de International Gastronomy Award Waddensea
op woensdag 16 maart in Wittmund, Ost-Friesland (Duitsland). Hier
nemen Deense, Duitse en Nederlandse teams aan deel.
Provincie Groningen