Politie Drenthe

Zondag

Assen 20-02-2005

Aanrijding met letsel
ZUIDWOLDE Een 56-jarige vrouw uit Veeningen raakte gistermiddag gewond bij een aanrijding. De vrouw reed door onbekende oorzaak met haar auto de berm van de Leeuwenveenseweg in waarna ze via de rijbaan op een uit tegengestelde richting komende auto botste. Deze werd bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Hollandscheveld. De 56-jarige vrouw moest door de brandweer Zuidwolde uit haar auto bevrijd worden. Ze werd met een gebroken been overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De rijbaan is ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest. (05-115407)

Vernielzuchtige vakantiegangers
DALEN Elf Friese vakantiegangers, van 21 tot en met 26 jaar oud, zijn gistermorgen van hun bed gelicht. De mannen verbleven in twee bungalows van een vakantiepark aan de Reindersdijk. Ze hadden een enorme chaos aangericht in de huisjes. En groot aantal bierflesjes werd tegen de binnenmuren kapot gegooid, een magnetron werd vernield, een brandblusser werd in een huisje leeggespoten, een televisie werd vernield etc. etc. Op verzoek van de parkleiding werd er door de politie bemiddeld en werd er door de heren een schadebedrag van 1500 betaald waarna ze hun vakantie voort mochten zetten. (05-115313)

Politie houdt twee verdachten openlijke geweldpleging aan ASSEN - Een 25-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige Assenaar zijn gistermorgen aangehouden terzake openlijke geweldpleging. De mannen mishandelden in de Rolderstraat een 27-jarige Assenaar na een gezamenlijk nachtje stappen in Groningen. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. De daders hebben bekend en kregen een dagvaarding. Het jongere broertje van het slachtoffer zou enige weken geleden ruzie met de mannen hebben gehad waarna nu verhaal werd gehaald. (05-115322)

Rijden onder invloed
EMMEN Vannacht werd een 28-jarige autobestuurder uit Erm bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd rijdende aangetroffen op de Warmeerweg en blies 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierna ingevorderd. Ook werd de man bekeurd voor een verlopen APK. (05-115474)

COEVORDEN Een 22-jarige Coevordenaar werd vannacht onder invloed aangetroffen rijdende op De Hulteweg. Aan het bureau wist hij de ademanalyse niet goed te voltooien. Na overleg met het OM werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een dagvaarding. (05-115486)

MEPPEL Op de Hoofdstraat werd vannacht een 18-jarige autobestuurder uit Meppel gecontroleerd. Hij was onder invloed en blies 345 ug/l. Hij werd bekeurd. (05-115500)

ASSEN Vannacht viel het rijgedrag van een 35-jarige autobestuurder uit Assen op. De man reed met grote snelheid over de A28 waarna hij gecontroleerd werd. De man bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 455 ug/l en werd hiervoor bekeurd. (05-115507)

Beroving van bromfiets met geweld
GASSELTE Een 22-jarige vrouw uit Veendam werd vannacht van haar bromfiets beroofd. Toen ze als bestuurster, met als passagier haar 24-jarige uit Noordbroek afkomstige vriend, over de Dorpsstraat reed werden ze aangesproken door twee op de straat staande jongens. Toen ze haar helm afdeed werd ze, evenals haar vriend van de bromfiets getrokken. Hierna ontstond er een gevecht tussen haar vriend en de beide mannen waarbij de laatsten hem schoppen en slaan. Hierdoor valt hij bewusteloos op de grond. Beide verdachten gaan er hierna met de helmen en bromfiets vandoor. De daders waren van Nederlandse afkomst, droegen donkere kleding en een muts. De gestolen bromfiets is een zogenaamde miniscooter van het merk Rush en is groen van kleur. De helmen waren wit van kleur. Verdere gegevens ontbreken. (05-115523)

Oplettende portier pakt dief van jas
ASSEN Een oplettende portier van een horecagelegenheid aan de Brinkstraat zag vannacht dat een klant de zaak verliet met een lederen jas. De 29-jarige uit Assen afkomstige portier zag dat deze klant een jas onder zijn eigen jas verborg. Toen hij de man aansprak vertelde deze dat de jas van zijn vriendin was. Omdat deze eveneens aanwezig was, echter met een jas aan, werd de betreffende man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. Tevens meldde de eigenaresse van de jas zich en deed aangifte van diefstal. De 19-jarige uit Assen afkomstige verdachte kreeg een dagvaarding. (05-115482)

Mobiele beller onder invloed
RODEN Vannacht werd een 36-jarige autobestuurder uit Lettelbert op de Albertsbaan gecontroleerd omdat de man niet handsfree aan het bellen was. Hij werd hiervoor bekeurd. Na een blaasproef bleek tevens dat hij onder invloed, 575 ug/l, was. Tijdens onderzoek bleek ook dat de man nog voor 763 aan geldboetes open had staan. Deze werden door hem voldaan. Omdat de man eerder voor het rijden onder invloed veroordeeld was en zijn rijbewijs nog in moest leveren bij het OM Groningen werd deze ingenomen. (05-115503)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.Tel. 06-52528707.

Dirk Neef neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-51557950