EVD

Multisectorale handelsreis naar Oost-Afrika, 20 t/m 25 februari 2005
---

Het directoraat-generaal voor de Buitenlandse Economische Betrekkingen (DG BEB) van het ministerie van Economische Zaken onderzoekt samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken de mogelijkheden om, bij voldoende belangstelling, in februari een multisectorale handelsreis te organiseren naar Tanzania, Oeganda en Kenia. Bedrijven die zaken doen of willen doen in deze landen kunnen van deze handelsreis gebruik maken.
Tijdens het bezoek wordt u in de gelegenheid gesteld om in contact te komen met interessante lokale partijen. Dit wordt gearrangeerd via één-op-één matchmaking, zakelijke diners en network events. In gesprekken met de lokale overheid kunnen problemen maar ook kansen voor samenwerking aan de orde worden gesteld.
De handelsreis zal worden geleid door de minister voor Ontwikkelingssamenwerking mw. A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven en directeur-generaal van de Buitenlandse Economische Betrekkingen dhr. D.J. Bruinsma.
Om aan te sluiten bij de wensen van het bedrijfsleven heeft het DG BEB aan de EVD verzocht na te gaan of er voldoende belangstelling bestaat voor een dergelijke handelsreis en naar welke landen de interesse uitgaat.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden en opgeven naar welke landen uw voorkeur uitgaat. Sluitingsdatum is 22 november.
In verband met de verwachte grote belangstelling wordt het aantal deelnemende bedrijven beperkt tot 35, waarbij de voorkeur uitgaat naar bedrijven die alle drie de landen willen bezoeken.

Doel
Het doel van de gezamenlijke missie van Economische Zaken en Ontwikkelingssamenwerking is het zoeken naar een grotere rol voor het bedrijfsleven in ontwikkeling in de regio. Dit kan vorm krijgen door middel van partnerschappen alsmede door aandacht voor ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Wij hopen op nieuwe 'win-win' situaties.

OS-EZ beleid
In aanvulling op het bevorderen van een beter ondernemersklimaat zijn directe bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden een belangrijk onderdeel van het gezamenlijke OS-EZ beleid. Het financiële instrumentarium stimuleert de bedrijvigheid in ontwikkelingslanden onder andere via samenwerking tussen ondernemers. Het is belangrijk om te kijken hoe Nederlandse kennis en expertise kan worden ingezet voor bijvoorbeeld verbetering van het ondernemersklimaat.

Thema's
Thema's die in deze missie aan de orde zullen komen zijn o.a.
* landbouw

* infrastructuur

* financiële sector

* dienstverlening

Ook zult u verder geïnformeerd worden over de mogelijkheden van het multilaterale en bilaterale instrumentarium, waaronder het PSOM-programma, dat in de drie landen geopend is.

Kosten
De deelnemerskosten bedragen 750,- per bedrijf , exclusief de zelf te betalen reis- en verblijfskosten.

Meer informatie:

* Over de handelsreis naar Oost-Afrika

+ Fred van der Meer
Telefoon: (070) 778 83 11
E-mail: matchmaking@evd.nl


* Over Tanzania

+ www.evd.nl/tanzania

+ Online publicatie

+ Of neem contact op met de regio-informatiemanager

Tanzania Laura Ooms (070) 778 8621


* Over Oeganda

+ www.evd.nl/oeganda

+ Online publicatie

+ Of neem contact op met de regio-informatiemanager

Uganda Laura Ooms (070) 778 8617


* Over Kenia

+ www.evd.nl/kenia

+ Online publicatie

+ Of neem contact op met de regio-informatiemanager

Kenia Laura Ooms (070) 778 8615


* Sectorpagina

+ www.evd.nl/agro

+ www.evd.nl/bouw (infrastructuur)

+ www.evd.nl/diensten

Tanzania Oeganda

Kenia