Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken
en WerkgelegenheidDirectie
Communicatie

18 februari 2005

Nr. 05/023

Camps voorzitter Europees werkgelegenheidscomité (EMCO)

Drs. M.R.P.M. Camps, directeur Algemene Sociaal Economische Aangelegenheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is donderdag 17 februari in Brussel gekozen tot voorzitter van het werkgelegenheidcomité, het Employment Committee (EMCO), van de Europese Unie. Camps is gekozen voor een periode van twee jaar en volgt de Zweed Mats Wadman op.

Het EMCO is het belangrijkste adviesorgaan dat de Raad van Ministers van de Europese Unie ter beschikking staat op het terrein van werkgelegenheid en de Europese Werkgelegenheidsstrategie. Leden van dit comité zijn hoge ambtenaren van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de lidstaten. Ook de Europese Commissie is vertegenwoordigd in dit comité.

Het afgelopen jaar heeft het EMCO onder meer adviezen uitgebracht over de Lissabonstrategie om de EU de meest concurrerende economie ter wereld te maken. Ook is geadviseerd over de rapporten over economisch beleid in Europa die onder leiding van oud-premier Wim Kok zijn geschreven en over migratie in Europa.

De heer Camps (40) volgde tussen 1983 en 1990 economie-studies aan de universiteiten van Tilburg, Exeter (GB) en de Erasmus universiteit van Rotterdam. Camps is sinds 2002 werkzaam bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Financiën.