PERSBERICHT - 2005-02-18

Grote prijsverlaging verre bestemmingen aangekondigd voor gehele zomer

Thomas Cook gaat vliegen met Martinair

Touroperator Neckermann, de grootste vliegtouroperator van Nederland, en Thomas Cook vliegen voortaan hun klanten naar verre bestemmingen met Martinair. Na het verbreken van de overeenkomst met het in surseance van betaling verkerende HollandExel, gaat Thomas Cook Nederland, waartoe beide touroperatormerken behoren, nu een contract aan voor de komende zomer met Martinair met de intentie om dit met meerdere jaren te verlengen.

Gerard Helming (foto), directievoorzitter Thomas Cook Nederland Wij zijn verheugd dat wij onze klanten nu weer zekerheid en kwaliteit kunnen bieden met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij als Martinair. Bij het beëindigen van het contract met HollandExel hadden wij maar één ding voor ogen en dat is het belang van onze klanten. Gegarandeerde continuïteit van een luchtvaartmaatschappij ook op de langere termijn is daarbij essentieel. Daar willen we als Thomas Cook organisatie geen concessies aan doen. Dat zijn we aan onze stand verplicht.

Alles ondergebracht
Het overgrote deel van alle Neckermann en Thomas Cook vliegvakanties in Europa werd al door Martinair en Transavia verzorgd. Nu is ook het laatste deel daar ondergebracht. Het gaat dan voor verre bestemmingen om zon 50.000 tot 60.000 passagiers per jaar. Vanaf het komende winterseizoen kan dat aantal zelfs gaan oplopen door het toevoegen van nieuwe verre bestemmingen aan het Neckermann en Thomas Cook aanbod.

Erg tevreden
Gerard Helming: Commercieel gezien zijn we ook zeer tevreden. Wij kunnen door de omvang en synergie uiterst scherpe prijzen in de markt zetten. Wij starten direct met een prijsactie waarbij de consument kan profiteren van kortingen die op sommige bestemmingen kunnen oplopen tot zon 100 Euro. Deze nieuwe zomerprijzen, die tot eind oktober 2005 van kracht zijn, zullen vanaf dinsdag 22 februari bekend en boekbaar zijn.

Na de noodgedwongen beslissing om de overeenkomst met HollandExel te ontbinden heeft Martinair een grote rol gespeeld in het bieden van alternatieve vluchten voor de op korte termijn vertrekkende passagiers.

Geen optie
Meegaan in een doorstart met HollandExel was voor ons geen optie. Er was en is geen vertrouwen in de toekomst van HollandExel, aldus Helming. Naast Martinair hebben ook airlines uit de eigen internationale organisatie, Condor en Thomas Cook airlines, een belangrijke rol gespeeld in het back-up scenario. Voor het resterende winterseizoen dat tot eind maart loopt, wordt nu vanaf Amsterdam het merendeel van de bestemmingen aangevlogen met Martinair.

Bestemmingen
Martinair zal per april met een Boeing 767 vanaf Schiphol voor Neckermann en Thomas Cook naar de volgende bestemmingen vliegen: Mexico, Cancun, 2 keer per week / Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, 2 keer per week en Punta Cana, 3 keer per week / Cuba, Holguin en Varadero, 1 keer per week en vanaf eind juni Kenia, Mombasa, 1 per week

Meerdere vluchtdagen
Door het aanbieden van meerdere vluchtdagen per week naar de op dit moment zeer populaire bestemmingen als Mexico en Dominicaanse Republiek, heeft de klant ook de keuze in variabele reisduren. Neckermann en Thomas Cook bieden zowel pakketreizen als seat onlys aan naar al deze verre bestemmingen. Daarnaast wordt er met lijndiensten gevlogen naar Indonesië (Bali), Thailand (Phuket) en Sri Lanka (Colombo).

All-inclusive
Iedere passagier kan de Martinair all-inclusive service verwachten. Die omvat compleet verzorgde maaltijden, waaronder op bestelling dieetmaaltijden. Daarnaast is er volop entertainment met o.a. populaire speelfilms aan boord en aandacht voor extra comfort: een Nederlandse krant op de retourreis of uitgifte van dekens en kussens voor wie moe is. Voor kinderen zijn er onder andere Fox Kids cartoons en audiokanaal, Kidsweek, standaard een kindermaaltijd en een rugzakje vol met verrassingen. Passagiers hoeven voor al deze services niets bij te betalen.

Star Class
Ook is de Star Class van Martinair te boeken, een vriendelijk geprijsde topklasse voor de vakantieganger. De Star Class service biedt een snelle incheck bij een speciale balie, meer bagage, gebruik van de Business Lounge op de luchthavens, extra veel beenruimte en speciaal door Martinair Partyservice gemaakte luxe maaltijden.