Capitool Reisgids Frankrijk Hotels & Restaurants
Unieboek BV / Van Reemst Uitgeverij BV
Lekker eten rode draad in nieuwe Capitool Reisgids
nieuw: Frankrijk Hotels en Restaurants
De nieuwe Capitool Reisgids Frankrijk Hotels en Restaurants telt
liefst 3200 adressen. De auteurs selecteerden in alle prijsklassen de
beste en opvallendste eet- en slaapadressen. Dat maakt het boek een
onmisbare reisgenoot voor alle Nederlanders die vakantie vieren in
Frankrijk. De adressen staan overzichtelijk gerangschikt, verdeeld
over 16 regios.
Culinaire criteria
Frankrijk kent een zeer gevarieerde keuken en vele culinaire
tradities. Goed eten beschouwen de Fransen als geboorterecht, goed uit
eten als een levensstijl. Met die gedachten in het achterhoofd is
Frankrijk Hotels en Restaurants samengesteld. Lekker eten loopt als
rode draad door de reisgids heen. Zo hanteerden de auteurs bij de
keuze van de hotels culinaire criteria. De opgenomen hotels beschikken
zelf over een bijzonder restaurant of er zijn opvallende eetadressen
in de buurt.
De culinaire saus over de gids bestaat verder uit smakelijke teksten
en fotos over de specialiteiten van het land. Voorin het boek een
algemene inleiding over onder meer vlees, wild, kaas, vis,
schaaldieren, brood, patisserie, groente, fruit, wijnen en winkels &
markten. En bij iedere regio krijgt de lezer informatie over lokale en
regionale producten, gerechten en smaken.
Alle prijsklassen
De reisgids vermeldt voor elke gelegenheid in alle prijsklassen leuke
adressen. Of je goedkoop wilt smullen in een lokale auberge,
romantisch wil genieten op een terras aan het water of majestueus
wenst te tafelen bij een internationaal geroemde driesterren chef; de
reisgids wijst de weg. Voor hotels geldt hetzelfde. Karakteristieke
dorpshotels, statige landhuizen, herbergen op de boerderij,
ketenhotels, stadshotels, luxe kasteelresorts; ze staan in het boek.
De auteurs maakten uit het rijke aanbod van hotels en restaurants in
Frankrijk een onafhankelijke selectie. De bedrijven betalen niet voor
opname in de gids.
Smaakvolle inspiratiebron
Door de combinatie van adressen en culinaire informatie vormt deze
nieuwe Capitool een smaakvolle inspiratiebron voor alle
Frankrijk-gangers: van rondreizende kampeerders tot fervente culis,
van gezinnen met jonge kinderen tot actieve senioren. De reisgids
zorgt voor meer vakantieplezier en kan culinaire teleurstellingen
voorkomen.
De 480 paginas dikke gids is helder geschreven, rijk geïllustreerd en
overzichtelijk ingedeeld. Bij ieder hotel of restaurant krijgt de
lezer informatie over adres (incl. website), prijsklasse en de
bijzondere aard van het bedrijf.
Titel Capitool Reisgids Frankrijk Hotels en
Restaurants
Uitgever Van Reemst/Unieboek BV, Houten
ISBN 90 410 2395 X
Prijs 29,90
Verschenen februari 2005
Lankhorst Public Relations