EUROLOOK

Eurolook winnaar Product of the year 2005!

Product of the Year 2005

EUROLOOK(r), de eerste transparante ramkraakveilige(r) gevelafsluiting ter wereld ontving deze week van het vaktijdschrift Z&R de 'Product of the Year award 2005!'

Als redenen voor de toekenning van de Award werd door de jury gegeven dat 'dit puur Nederlandse bedrijf een substantiële bijdrage heeft geleverd aan veilig ondernemen', ook de degelijke en planmatige marktbenadering en de professionele productpresentatie onderscheidde het product van haar concurrenten. Tenslotte werd de originaliteit en het doorzettingsvermogen van de ontwikkelaar, Leon Schoeren genoemd. De uit het Limburgse Reuver afkomstige Schoeren werkte 14 jaar aan de ontwikkeling van het standaard product, waarna de nieuwe ramkraakveilige variant door EUROLOOK(r) werd toegevoegd.

Z&R is het vaktijdschrift voor de zonwering en rolluiken branche, de product of the Year award werd aan EUROLOOK(r) toegekend nadat er drie genomineerden waren overgebleven uit de voorselectie. Mede genomineerden waren: Roma met de Raffstore en Luxaflex met de Varilux. Krachtige en innovatieve producten van gevestigde ondernemingen.

EUROLOOK(r) testte in december het seriematige product, waarbij de notaris vaststelde dat de transparante gevelafsluiting een impuls van bijna 12000 kgm/s weerstond. Dit betekende dat een auto van 1114 kg de gevelafsluiting ramde met, een door TNO gemeten snelheid, van 38 km/uur. De gevelafsluiting bleef volledig in tact en sloot het pand voor 100% af.

Om de ramkraakveiligheid van de gevelafsluiting te garanderen introduceerde EUROLOOK(r) een nieuwe standaard :'Ramkraakveilig(r)' Deze door EUROLOOK(r) gedeponeerde standaard moet tevens het wereldwijde technische octrooi ondersteunen. Het speciaal daarvoor ontwikkelde merk en logo zorgen ervoor dat zowel goedwillende als kwaadwillende lieden de ramkraakveiligheid van de gevelafsluiting kunnen herkennen.

Sterke stijging ramkraken

Volgens Rinus Bosman; Landelijk overvalcoördinator namens de raad van hoofdcommissarissen van de Nederlandse politie, wordt een 'normale ramkraak' uitgevoerd met een gestolen auto van minimaal 1000kg zwaar die met een snelheid van gemiddeld 15 tot 20 km/uur de gevel achterwaarts ramt. Het aantal ramkraken stijgt snel, in 2003 vonden er gemiddeld 10 ramkraken per week plaats. De reactie van Loek Hermans (Voorzitter MKB Nederland); 'dit is de oplossing die het imago van het inbraakgilde zal kraken'. Rinus Bosman: 'veilig kan ook mooi zijn'.

Nadere informatie:
Een foto van deze uitreiking is (rechtenvrij) beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP
Mark Raemaekers, Directeur Marketing & Sales tel. +31 (0)6-53605134

Of mail voor een informatiepakket naar: info@eurolook.nl t.a.v. mevrouw M. Metsemakers.

www.eurolook.nl

17 feb 05 09:00