AutoRai

Korte nieuwtjes van de AutoRAI

(17-2-2005)
Nog drie dagen en de AutoRAI 2005 is ten einde. Wij verzamelden enkele korte nieuwtjes, onder andere over de komst van Robert Dorenbos in het slotweekend, de loterij waarbij een Jaguar kan worden gewonnen en het recordbezoek aan autorai.nl

Robert Dorenbos op slotweekend AutoRAI
Coureur Robert Dorenbos is dit weekend aanwezig op het Grand Prix-paviljoen in de Hollandhal van de AutoRAI. Hij zal daar niet alleen beschikbaar zijn voor het uitdelen van handtekeningen en fotosessies, de kans is groot dat hij ook meer bekend kan maken over zijn deelname aan het komende Formule 1-seizoen. Dorenbos is één van de gegadigden voor een stoeltje in het Formule 1-team van Jordan, dat op het Grand Prix-paviljoen een auto heeft staan. Dorenbos zou de tweede Nederlander worden in de eredivisie van de autosport, naast Christijan Albers die het komend seizoen voor het Formule 1-team van Minardi uitkomt. Overigens herbergt de AutoRAI nog meer Formule
1-auto's. Zowel op de stand van Ferrari als bij Renault staat een F1-racer, waarbij de Renault er ook nog in een volledige 'ontlede' versie staat. Leuk en leerzaam.

Jaguar X-Type te winnen in loterij AutoRAI
Alle bezoekers van de AutoRAI 2005 krijgen de kans om voor 1 euro mee te dingen naar een gloednieuwe Jaguar X-Type. De auto, met een waarde van 35.000 euro, is door Amsterdam RAI aangeschaft in het kader van een sponsorcampagne voor het Emma Kinderziekenhuis. Het ziekenhuis kreeg al een cheque ter waarde van 15.000 euro overhandigd en daar komt de opbrengst van de loterij nog bij. De loten worden voor 1 euro verkocht aan de kassa's van de RAI, maar kunnen ook door niet AutoRAI-bezoekers worden gekocht door het woord ' RAI' te sms-en naar nummer 4411. De zender ontvangt dan een ontvangstbevestiging en een uniek lotnummer. De actie loopt tot en met zondag 20 februari (het slot van de AutoRAI) en de trekking is op maandag 7 maart. De Jaguar is te zien in de Europahal en de winnaar ervan wordt bekend gemaakt via de sites www.rai.nl en www.autorai.nl.

Record-bezoek autorai.nl
In de aanloop naar en tijdens de eerste openingsdagen van de AutoRAI 2005 heeft de internetsite www.autorai.nl een indrukwekkend aantal bezoekers mogen noteren. Tussen zondag 6 en zaterdag 12 februari werd de site 27,6 miljoen keer bezocht. Dat is ongeveer vier miljoen hits per dag. Het aantal unieke bezoekers was met 547.453 eveneens indrukwekkend. Inmiddels staat www.autorai.nl op ruim 30 miljoen hits. Een andere mijlpaal komt op naam van het tv-programma RTL Autowereld. De weekend-uitzending van 12 en 13 februari over de AutoRAI leverde het programma een nieuw kijkcijfer record op.

Hoofdprijs Prijzenrally gaat naar Haarlem
Dineke Huyerman uit Haarlem heeft de hoofdprijs gewonnen in de Prijzenrally op www.autorai.nl. Via de internetsite konden bezoekers van de AutoRAI kaartjes bestellen. Dat leverde niet alleen een aantrekkelijke korting op, men voorkwam er ook wachten bij de kassa's mee en maakte kans op mooie prijzen. De hoofdprijs, een zomer lang rijden in een Smart Roadster, werd feestelijk uitgereikt op de stand van Smart. Marketing manager Dwight de Weerd van Smart Nederland had gezorgd voor bloemen en champagne.

Smart AD Magazine gaat naar Schiedam
De familie W. van der Slot uit Schiedam is winnaar geworden van de Smart Forfour, de hoofdprijs van een door AD Magazine uitgeschreven wedstrijd. De familie, die tot 's nachts drie uur bezig is geweest om de juiste antwoorden op de diverse vragen te pakken krijgen, kreeg de prijs feestelijk overhandigd op de Smart-stand in de Deltahal van de AutoRAI. Namens Smart overhandigde Dwight de Weerd de sleutels van de Forfour aan een dolgelukkige Wilma van der Slot, die met de door de familie gewonnen auto gaat rijden. "Het kwam goed uit, want ik was toch net op zoek naar een andere auto", aldus Wilma van der Slot, in het dagelijks leven hoofdverpleegkundige van een ziekenhuis. Aan de AD Magazine-wedstrijd deden ruim achtduizend lezers mee.

AutoRAI kijken via de webcam op www.rai.nl
Voorpret beleven aan, of nog even nagenieten van de AutoRAI 2005? Dat kan via de website van Amsterdam RAI. Wie op www.rai.nl de button ' webcam' aanklikt, komt terecht op een gedeelte van de site dat beelden weergeeft van camera's in het hele gebouw. In de nok van de meeste hallen van de RAI zijn webcams aangebracht, die verschillende opnameposities kennen. Deze cameraposities kunnen worden aangeklikt, waarna de camera zich richt op de gewenste hoek van de hal. Van de Opel-stand naar het Citroën-paviljoen in enkele seconden.

Duurste auto op de AutoRAI
De vraag wordt vrijwel dagelijks gesteld: wat is nou de duurste auto op de AutoRAI? Dat is niet de Ferrari Enzo, niet de Maybach 57, niet de Rolls-Royce Phantom en ook niet de Mercedes-Benz SLR. De met afstand duurste auto op de AutoRAI is te bezichtigen op het paviljoen van de Louwman Collection in de Hollandhal. Dat betreft een Duesenberg SJ Lagrande Dual Cowel Phaeton uit 1935, waarvoor oorspronkelijk 24.000 dollar werd betaald. In die tijd betaalde je voor een ' gewone' A-Ford 800 dollar, wat de exclusiviteit van de Duesenberg extra onderstreept. De exacte huidige waarde van de auto wordt niet bekend gemaakt, maar volgens een woordvoerder van de Louwman Collection wordt dat bedrag (in euro's) met zeven cijfers geschreven. " En daarbij is het eerste cijfer geen één," aldus de zegsman. De Duesenberg is het enige exemplaar ter wereld met een Lagrande-carrosserie.