Gemeente Wassenaar

Honden niet op kinderspeelterreintjes
17 februari 2005

De gemeente krijgt de laatste tijd veel telefoontjes van ouders van kinderen die met hondenpoep aan de schoentjes thuiskomen, opgelopen op hun speelterreintje. De gemeente vindt dat zoiets voorkomen kan worden en doet in dit verand een dringende beroep op de hondenbezitters. Houdt u s.v.p aan de regels. Uw viervoeter aangelijnd waar dat moet, maar vooral buiten speelterreintjes van kinderen houden.

Momenteel doen de klachten zich met name voor rond het speelterreintje bij de Spinbaan. Ook andere speelterreintjes zijn kennelijk voor hondenbezitters prima locaties om de honden te laten spelen. Honden uitwerpselen zijn hoogst ongezond voor kinderen wanneer die erin trappen of ermee in aanraking komen. Kinderen kunnen er behoorlijk ziek van worden.

Voorkom dat uw hond op een kinderspeelplaats komt. Hondenbezitters wordt daarom vriendelijk verzocht hiermee rekening te houden. Ruim, als uw hond z'n behoefte moet doen, het zelf op. De gemeente heeft op de meest bekende uitlaatgebieden bakken geplaatst met zakjes om de hondenpoep op te ruimen. De gemeentelike toezichthouders zien er op toe dat naleving van de regels goed worden opgevolgd. Zij zullen wanneer nodig overgaan tot het uitdelen van een bekeuring.

Zie voor meer informatie op deze site onder gemeenteloket- verordeningen. Of gebruik de zoekfunctie Honden.