AutoRai

MINI fabriek te Oxford groeit mee met toenemende vraag

(17-2-2005)
BMW Group investeert de komende twee jaar meer dan 100 miljoen pond sterling in haar fabriek in het Britse Oxford. Daarmee worden circa 200 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.
Het grootste deel van de investering is bestemd voor verdere optimalisering van de productiecapaciteit, in het bijzonder door de bouw van een nieuwe carrosseriemontage-hal en modernisering van de spuiterij.

Met het leggen van de eerste steen van de ruim 15.000 m2 metende carrosseriemontage-hal gaf dr. Norbert Reithofer, binnen de Raad van Bestuur van BMW AG verantwoordelijk voor Productie, vandaag het startsein voor de voorbereiding van de MINI productie op toekomstige eisen van het merk en vraag vanuit de markt.

Met deze maatregelen kunnen wij nog flexibeler inspelen op de over de gehele wereld hoge vraag naar MINI. Bovendien verhogen wij onze flexibiliteit in de productie van de verschillende modelvarianten, aldus Reithofer.

Sinds de marktintroductie in 2001 zijn de productiecijfers van de oorspronkelijk geplande ca. 100.000 MINI automobielen per jaar opgevoerd naar een record van 189.492 eenheden in 2004. Daarbij steeg het aantal medewerkers tot op heden naar 4.500.

Continue efficiencyverhoging van het productieproces en innovatieve arbeidstijdmodellen met ontkoppeling van productietijd en individuele werktijden vormden de basis voor de groei van de afgelopen jaren. Op deze wijze kan de productiefaciliteit in Oxford, al naar gelang de vraag, tot 134 uur per week draaien.

In de periode van 2000 tot heden investeerde BMW Group in totaal 280 miljoen pond sterling in de productie van automobielen van het merk MINI in het Britse Oxford, de bakermat van het merk.