Ingezonden persbericht

Unieke dag voor allochtone gehandicapte kinderen met optreden ali b

ROTTERDAM, 20050206 -- Op 13 februari 2005 organiseert een groep van 30 vrijwilligers een 'droomdag' voor 80 allochtone gehandicapte kinderen op vliegbasis Valkenburg in Katwijk. Ali B heeft zijn agenda omgegooid om op deze bijzondere dag een optreden te verzorgen. De groep vrijwilligers stelt zichzelf ten doel het onmogelijke mogelijk te maken en doet dit project als onderdeel van een leiderschapsprogramma, in samenwerking met de Stichting Dreamfoundation. In slechts tweeënhalve maand is alles geregeld.


80 kinderen, variërend in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met uiteenlopende lichamelijke en verstandelijke handicaps, nemen met hun ouders en of verzorgers aan deze bijzondere dag deel. Vanuit 4 plaatsen in het land rijden bussen om de kinderen en hun begeleiders te vervoeren. In totaal ruim 90 allochtone en autochtone vrijwilligers zorgen voor begeleiding tijdens de droomdag.

De groep heeft voor deze kinderen gekozen, omdat zij tot nu toe onderbelicht is gebleven en soms zelfs in een isolement lijkt te verkeren. Er wordt wel gezegd dat de helft van de allochtone gehandicapte kinderen nog nooit een hulpverlener heeft gezien, vooral veroorzaakt door cultuurverschillen. De groep wil een bijdrage doen om hierin verandering te brengen.

De magische 'droomdag' staat in het teken van het thema circus, met veel muziek, spel en andere activiteiten, aangepast aan de verschillende handicaps, die voor een hoop plezier en feestgedruis zorgen. Als klap op de vuurpijl verzorgt Ali B een spetterend optreden!

Vele donateurs zorgen met hun giften voor de financiële steun van deze dag. Deze activiteiten zijn eveneens mogelijk door vele vrijwilligers die belangeloos in de weer zijn om de dag tot een succes te maken. Zo maken de keurslagers voor 250 man een maaltijd en is Adam Ozbek de hele dag in de weer om pitabroodjes te maken. Vooral de Koninklijke Marine deed veel voor deze dag. Naast het ter beschikking stellen van een hangaar, zorgt men voor sponsoring van bedrijven die hun producten gratis leveren en sponsort het personeel uit eigen portemonnee speciale T-shirts voor alle kinderen.




Ingezonden persbericht