Politie Flevoland

Alcoholcontroles

Almere 13-02-2005 - In Flevoland zijn dit weekend diverse alcoholcontroles gehouden. Bij een alcoholcontrole in Almere Stad-West is vrijdagnacht een 43-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man werd op de Rotterdamweg staande gehouden en had een promillage van ruim 1.6, terwijl hij al een ontzegging van de rijbevoegdheid op zak had na meerdere bekeuringen voor rijden onder invloed. Zijn zaak gaat naar justitie.

Kort na zijn aanhouding werd een 23-jarige automobilist uit Almere aangehouden op de Stedendreef. Hij had een promillage van 0.8 en bleek eerder die avond al een bekeuring te hebben gekregen voor een promillage van 0.55, waarop een proces-verbaal is opgemaakt.

In totaal zijn bij de controle 324 personen gecontroleerd en vijf bekeuringen uitgedeeld.
In Almere Stad-Oost is zaterdagnacht eveneens een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 349 personen gecontroleerd aan de Landdrostdreef en de Havendreef. Zij kregen een blaastest, waarna bij tien automobilisten een te hoog promillage werd geconstateerd, variërend van 0.5 tot ruim 1.2.

Dronten/Lelystad Aan de Noord in Dronten en langs de Larserweg in Lelystad zijn vrijdagnacht alcoholcontroles gehouden. In totaal kregen 283 personen een blaastest, waarvan vijf te diep in het glaasje hadden gekeken. Het hoogst gemeten promillage was ruim 0.9. Een van de automobilisten, een 23-jarige man uit Lelystad, was niet in bezit van een rijbewijs en krijgt een proces verbaal naast de bekeuring voor rijden onder invloed.