Binnensticht, 09.05 uur

Utrecht 11-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcoholcontrole

ZEIST De politie heeft in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 februari een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 23.45 uur tot 01.00 uur op de Utrechtseweg plaats. In totaal moesten 131 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen bleek teveel te hebben gedronken.

Snorfiets

ZEIST Op donderdag 10 februari reed een snorfietser bijna drie keer de maximaal toegestane snelheid.

Rond 15.15 uur reden politiemensen in een onopvallende politiewagen over de Utrechtseweg. Zij zagen daar een jongen op een snorfiets rijden. Daar hij erg hard reed, gingen zij achter hem aan. Daarbij constateerden zij dat hij met een snelheid van ongeveer 70 km/u reed, terwijl voor een snorfiets een maximumsnelheid van 25 km/u geldt.

De snorfietser, een 17-jarige jongen uit Groenekan, werd aan de kant gezet. Bij de test op de rollentestbank bleek het voertuig over een vermogen van 1,5 kw te beschikken, terwijl wettelijk het maximum 0,2 kw is. De gemeten waarde komt overeen met een (al gecorrigeerde) constructiesnelheid van 68 km/u. De snorfiets is voor nader technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de Groenekanner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft op donderdag 10 februari van 14.05 uur tot 15.05 uur een snelheidscontrole op de Soestdijkseweg zuid gehouden.

In één uur tijd passeerden 905 voertuigen de controleplaats. 46 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u en zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuis.

Aanrijding met bus

BUNNIK Op donderdag 10 februari kwam een bus in aanrijding met een auto.

Rond 12.50 uur stopte een 23-jarige vrouw uit Gemert met haar auto op een bushalte aan de Koningslaan met de neus van haar auto in de richting van Bunnik. Bij haar in de auto zat een 23-jarige vrouw uit Eindhoven. De Gemertse wilde haar auto keren en zag uit de richting van Utrecht een streekbus, bestuurd door een 46-jarige man uit Leersum, naderen. Zij ging er vanuit dat de bus op de halte zou stoppen en trok op om met haar auto te keren. De bus stopte echter niet, maar reed rechtdoor in de richting van Bunnik, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouwen kwamen bekneld te zitten en zijn door de brandweer bevrijd. De weg werd aan beide zijden afgesloten en het verkeer werd over de parallelweg geleid. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het UMC gebracht en zijn daar met diverse kneuzingen opgenomen.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdagochtend 10 februari een verkeerscontrole op de Boulevard gehouden. Veertien bestuurders werden bekeurd: acht voor het niet dragen van de autogordel en zes voor het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs.