EFFECTORY B.V.

De leukste werkgever van 2004

Amsterdam, 10 februari 2005

Traditiegetrouw reikt Effectory in februari de Tevredenheidsawards uit voor de Leukste Werkgever. De organisaties met de meest tevreden medewerkers ontvangen deze unieke Award. Dit jaar ontvangen ook de organisaties, die in 2004 de grootste stijging in de medewerkertevredenheid realiseerden een Tevredenheids Award. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in kleine, middelgrote en grote bedrijven.

In 2004 voerde Effectory voor 202 organisaties een medewerkertevredenheidsonderzoek uit. Op basis van al deze tevredenheidsonderzoeken heeft Effectory aan het begin van 2005 een ranglijst opgesteld. Welke organisatie heeft de meest tevreden medewerkers? En bij welke organisatie steeg de medewerkertevredenheid het meest?

De Nationale Tevredenheidsindex
Om een zuiver beeld te garanderen wordt er alleen gekeken naar de scores, die ook voorkomen in de Nationale Tevredenheidsindex, de grootste en meest actuele bron met referentie- en benchmarkcijfers van Nederland. De volgende onderwerpen worden in de jurering meegenomen: collega's, arbeidsomstandigheden, werkzaamheden, leidinggevende, organisatie, ontwikkelingsmogelijkheden, beloning.

Meerdere categorieën
Omdat een organisatie met 50 medewerkers moeilijk vergeleken kan worden met een organisatie met duizenden medewerkers hanteert Effectory drie categorieën.

1. Organisaties met 20 tot 100 medewerkers

2. Organisaties met 100 medewerkers tot 2.500 medewerkers
3. Organisaties met meer dan 2.500 medewerkers

De winnaars van 2004

De winnaars zijn:
Hoogste tevredenheid
Meer dan 2.500 medewerkers van Gansewinkel Van 100 tot 2.500 medewerkers Heembouw Groep
Minder dan 100 medewerkers CVB Bank

Grootste stijgers
Meer dan 2.500 medewerkers SNS Bank
Van 100 tot 2.500 medewerkers Proteq Direct
Minder dan 100 medewerkers Energiebedrijf.com

Op een feestelijke bijeenkomst op donderdag 10 februari ontvingen de winnaars uit handen van Marc Sijtstra, directeur Effectory, een Tevredenheidsaward.

EINDE PERSBERICHT