AutoRai

Porsche Boxster heeft de beste kwaliteit

(11-2-2005)
De Porsche Boxster is de winnaar in het gerenommeerde TÃV Autorapport 2005. Met een notering van 2,6 procent heeft deze sportwagen met middenmotor de minste problemen bij een TÃV-hoofdonderzoek (vergelijkbaar met de Nederlandse APK).
De ingenieurs van de Technische Ãberwachungsverein (TÃV) classificeerden de Porsche Boxster als âonproblematischâ en daarmee tot het beste model in de groep van twee tot drie jaar oude autoâs. Op de plaatsen twee en drie in deze categorie eindigden de Mazda Demio (2,8 procent problemen) en de Audi A4 (3,2 procent). De Porsche 911 behaalde net als in de voorgaande jaren de eerste plaats bij de autoâs van acht en negen jaar oud en in de categorie tien en elf jaar oud.

De resultaten, die in het TÃV Autorapport zijn samengevat, zijn gebaseerd op de testgegevens van 7,65 miljoen door de technici van de TÃV in 2004 gecontroleerde personenautoâs. Van alle onderzochte autoâs werd zoân 81 procent goedgekeurd, maar bij 18,7 procent van de onderzochte autoâs was er sprake van aanzienlijke problemen die veiligheidsrisicoâs konden vormen.

âVoor ons is dit resultaat de beloning van ons werk en het bewijs dat de kwaliteitsinspanningen van de laatste jaren hun vruchten afwerpen. Onze doelstelling is niet alleen het garanderen van een hoge kwaliteitsstandaard bij de productie, maar om reeds in de ontwikkelingsfase de basis voor een kwalitatief hoogwaardig product te leggenâ, verklaarde Wolfgang Dürheimer, lid van de raad van bestuur van Porsche en verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, naar aanleiding van de voor het merk zo gunstige TÃV Autorapport-resultaten.