Gemeente Enschede

Tuindorp op de schop

10-02-2005

Pathmos behoudt bijzondere karakter

Vrijdag 11 februari aanstaande wordt het startsein gegeven voor het project Herstructurering Openbare Ruimte Pathmos. Tymon de Weger, wethouder Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Enschede en René Hoff, directeur Strategie Vastgoed en Wonen van woningcorporatie De Woonplaats, ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst. Daarna wordt een wandeling door Pathmos gemaakt en wordt een nieuwe plaquette op de steen onthuld.

Pathmos is een wijk met een bijzonder karakter. Daarom heeft de gemeente Enschede, in samenwerking met woningcorporatie De Woonplaats, het Herstructureringsproject Openbare Ruimte voor de wijk Pathmos opgezet. Eén van de belangrijkste uitgangspunten van het project is dat het bijzondere karakter van Pathmos ook in het openbare gebied tot uitdrukking moet komen.

In april 2004 zijn tijdens een druk bezochte inloopbijeenkomst al voorlopige ontwerpen getoond. Bezoekers konden toen door middel van artist impressions bekijken hoe het Ainsworthpark er straks uit komt te zien en waar bijvoorbeeld nieuwe bankjes en bomen staan gepland.

In de periode tot 2007 worden de plannen met bewoners besproken en in uitvoering gebracht.


---