AutoRai


Mitsubishi op AutoRAI 2005: succesvol met vernieuwing

(31-12-2004)
Mitsubishi laat op de AutoRAI van 2005 zien hoe snel het merk het modelgamma heeft ontwikkeld. Bijna alle modellen die getoond worden zijn de afgelopen twee jaar geheel nieuw gelanceerd of vernieuwd.

De speelse driedeurs Colt CZ3 en de ultrasportieve Colt CZT vormen de nieuwste wapenfeiten op dit front, evenals de imposante Outlander 2.0 Turbo. Zij beleven hun Nederlandse showdebuut op de komende AutoRAI die van 10 t/m 20 februari 2005 zal plaatsvinden.

De snelle en vergaande omschakeling naar Het Nieuwe Mitsubishi begon april 2003 met de Outlander. De SUV onderstreept de huidige koers van Mitsubishi waarbij eigenwijs design, toptechniek en een sportieve dynamiek worden verenigd. Later volgden de opmerkelijke ruimtewagen Grandis en de succesvolle Colt 5drs die door zijn slimme concept door de ANWB Kampioen werd gekozen tot Compacte Auto van het Jaar. Ook de Lancer-familie, met als topper de Evo VIII, werd vernieuwd. De Pajero en Pajero Sport ontkwamen evenmin aan de vernieuwingsdrift. Met verschillende smaakmakende details zijn het in- en exterieur verfrist, waarbij bovendien het prijsniveau extra concurrerend is geworden.

De grootschalige vernieuwingsdrang van Mitsubishi resulteert in een complete lijn nieuwe en opvallende Mitsubishi's. Dat vinden ook de consument en het bedrijfsleven. Van de Colt zijn sinds zijn introductie halverwege 2004 al meer dan 2.000 klantorders genoteerd. Van zowel de Grandis als de Outlander zijn er 800 geregistreerd, waarmee ze in hun eigen segment een bovengemiddeld marktaandeel realiseren. En ook de Lancer laat een sterk opgaande lijn zien, waarbij de verkoopcijfers zijn verdubbeld ten opzichte van 2003.

Op de AutoRAI 2005 zijn de ogen gericht op de debuterende Colt CZ3 (vanaf ⬠11.999,-) en de snelle Colt CZT met 110 kW/150 pk turbomotor. Tevens staat het nieuwe topmodel van de Outlander in de schijnwerpers; de 2.0 Turbo met 148 kW/202 pk sterke motor. Op de AutoRAI presenteert Mitsubishi ook de Pajero DAKAR en een DAKAR PACK voor de Outlander en de Pajero Sport.

Mitsubishi op de AutoRAI 2005 - nieuws- en modeloverzicht

Colt CZ3 en CZT
De Colt 5drs is erg goed ontvangen. Het eigenwijze design, de volwassen rijkwaliteiten en het innovatieve interieur hebben sinds de zomer van 2004 al meer dan tweeduizend kopers overtuigd.

De sportieve Colt CZ3 is met z'n coupéachtige styling geen standaard 3-deurs variant van de Colt 5drs. Zijn speelse lijnen geven hem een duidelijk gespierder karakter. Verassend genoeg biedt de Colt CZ3 veel meer ruimte dan zijn dynamische uiterlijk in eerste instantie doet vermoeden. Zo zijn de veelzijdige achterzetels op diverse manieren neer- en wegklapbaar. De rugleuning van de voorste passagiersstoel kan ook worden neergeklapt, wat het vervoer van lange voorwerpen mogelijk maakt. Het prijskaartje laat een bedrag zien vanaf ⬠11.999,- voor de CZ3 1.1. Daarnaast is hij verkrijgbaar met een 1,3-liter en 1,5-liter benzinemotor. De CZ3 zal iets later in het jaar ook met dieselmotor leverbaar zijn.

De Colt CZT is meer dan een Colt CZ3 met een dikkere motor en wat sportieve accessoires en doet Mitsubishi's sportieve historie alle eer aan. De 110 kW/150 pk sterke turbomotor met intercooler en variabele kleptiming legt de basis voor ultrasportieve prestaties. De cijfers spreken boekdelen: zijn topsnelheid bedraagt 210 km/uur en in 8,0 seconden sprint hij van 0 tot 100 km/uur. Behalve een verstevigde carrosserie biedt de CZT serieuze 'hardware' in de vorm van een veerpootbrug, een sportonderstel, grotere (15-inch) remmen, 205/45 R16-banden (minimaal), MASC (Mitsubishi Active Stability Control = ESP) en MATC (Mitsubishi Active Traction Control).

Een agressief front, een sportieve achterspoiler, lichtmetalen 16-inchvelgen, een donkergrijze koplampbehuizing en brede dorpels en zijskirts zijn zowel stoere als functionele extra's. Het interieur van de Colt CZT heeft de sportieve scherpte die zijn uiterlijk belooft. De comfortabele sportstoelen, metalen dorpelafwerking, een lederen sportstuur (met radiobediening) en dito versnellingspook, aluminium sportpedalen, witte wijzerplaten en verschillende aluminium accenten maken het racy interieur compleet.

De Colt CZT staat vanaf ⬠21.999,- in de prijslijsten en wordt rond eind maart in de showrooms verwacht. Bestellen kan natuurlijk nu al.

Outlander met Evo-power
Met de Outlander bevestigde Mitsubishi wederom zijn reputatie als succesvol SUV-merk. In enkele maanden tijd bereikte de SUV een plaats bij de tien bestverkopende modellen. Het nieuwe topmodel, de Outlander 2.0 Turbo 4WD, combineert topprestaties met een karakteristiek en eigenzinnig design. Deze adrenalinemachine is dan ook bedoeld voor veeleisende enthousiastelingen die hoge prestaties, een scherp stuurgedrag, maar ook een stijlvolle verschijning met veel gebruiksmogelijkheden willen. Onder de motorkap ligt de krachtbron uit de Lancer Evo VIII, teruggetuned tot 148 kW / 202 pk en 303 Nm. Daarmee bereikt de vierwielaandrijver een top van 220 km/uur en realiseert hij de sprint van stilstand tot 100 km/uur in slechts 7,7 seconden. Subtiele details zijn de luchtinlaat op de motorkap, de ronde mistlampen vóór en de in carrosseriekleur meegespoten bumpers en zijstrips. In het interieur zorgt de exclusieve bekleding van zwart leder en alcantara voor de finishing touch. De Outlander 2.0 Turbo 4WD is verkrijgbaar vanaf ⬠38.999,-.

Op de AutoRAI debuteert tevens de Outlander 2,0 2WD met optioneel DAKAR PACK voorzien van automatische klimaatregeling, sierlijsten voor de dorpels, donkergetint glas, lederen afwerking van stuurwiel, pookknop en handremgreep, DAKAR-badges en stoere 16-inchvelgen. Het DAKAR PACK heeft een waarde van ⬠2.500,-, waarvan slechts ⬠500,- in de prijs wordt doorberekend.

Grandis krijgt ook dieselkracht
Met de Grandis toont Mitsubishi een onverwachte invalshoek ten aanzien van een nogal hoekig en saai segment. De Grandis laat zien dat een fullsize MPV niet per definitie rationeel en vierkant hoeft te zijn. Het ontwerp heeft door het relatief lage dak een sportieve, gestroomlijnde vorm. De gunstige hoogte heeft ook een positieve invloed op het weggedrag, wat samen met de 121 kW/165 pk sterke benzinemotor zorgt voor een onvergelijkbare rijdynamiek. De Grandis ondervangt met zijn unieke concept veel nadelen van de traditionele ruimteauto.
Na de zomer komt er een nieuwe turbodieselmotor beschikbaar - ideaal voor de zakelijke rijder die veel kilometers maakt.

Pajero DAKAR als eerbetoon
De Pajero is niet meer weg te denken van het podium tijdens 's werelds zwaarste woestijnrace, de Dakar Rally. Ter ere van deze fenomenale reputatie lanceert Mitsubishi de Pajero 3.2 DI-D DAKAR (5-deurs met automatische transmissie). Deze uitvoering biedt een enorme reeks extra's, zoals alcantara stoelbekleding met zwartlederen zijstukken, elektrisch verstelbare voorstoelen met verwarming, Mitsubishi Active Stability Control (MASC), Mitsubishi Active Traction Control (MATC), Electronic Brake Assist Control (EBAC), lichtmetalen 17-inchvelgen, zilverkleurige dakdragers, een dakspoiler in carrosseriekleur, koplampen met rookglas, witte wijzerplaten, een sportgrille en een ontdooisysteem van de ruitenwissers voor. Daarmee is het een technisch zeer geavanceerd model die een geweldig comfortniveau, exclusiviteit en smaakvolle uitstraling in zich verenigt. Hij staat voor ⬠59.499,- in de boeken.

Pajero Sport met DAKAR PACK
Mitsubishi heeft de Pajero Sport verder gepolijst met een kleine facelift. Een nieuwe grille domineert de stoere neus van de SUV, de nieuwe look wordt vervolmaakt met fraaie chroomaccenten bij de koplampen en wit matglas bij de achterlichten en bij de richtingaanwijzer op de flank. Het interieur is voorzien van een zilverkleurig dashboardpaneel en een zilverkleurig bedieningspaneel voor de elektrische raambediening. De Pajero Sport is er vanaf ⬠29.999,- voor de 2.5 TD I/C Inform.

De indrukwekkende Pajero Sport staat eveneens extra in de schijnwerpers vanwege Mitsubishi's successen in de Dakar Rally. Het DAKAR PACK op de 2,5 TDI Intense biedt zilvergrijze alcantara stoelbekleding met zwartlederen zijstukken en zilveren stiksels. Ook een gelimiteerd slipdifferentieel maakt deel uit van het DAKAR PACK dat ⬠2.000,- kost.

Lancer, Lancer Wagon en Space Star
De Lancer en Lancer Wagon maken deel uit van de nieuwe generatie Mitsubishi's. Het zijn echte rijdersauto's die veel value for money bieden. De Space Star, een echte verkooptopper sinds jaar en dag, is de enige Mitsubishi op de AutoRAI die meer dan twee jaar geleden is gelanceerd of vernieuwd. Door zijn Nederlandse komaf en perfecte mix van compacte afmetingen en stationwagonachtige binnenruimte verwerft hij nog steeds een grote schare fans.

Mitsubishi is van 10 tot 20 februari 2005 te vinden in de Hollandhal (stand 11.001).