FNV

Koninklijke Horeca Nederland komt met tegenvoorstellen nieuwe CAO horeca
De onderhandelingen voor een nieuwe CAO horeca zijn deze week een nieuwe fase ingegaan. Na een openingsvoorstel van onder meer de FNV Horecabond, ontvingen de vakbonden deze week de tegenvoorstellen van Koninklijke Horeca Nederland. Uit de stukken blijkt onder meer dat de werkgevers van mening zijn dat er een maximale flexibiliteit en een minimum aan afspraken moet zijn op CAO niveau. Op deze manier biedt de CAO de werkgever dan alle vrijheid om afspraken te maken over lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast stelt KHN een vergaande verslechtering voor van de arbeidsvoorwaarden.

De FNV Horecabond stelt sociale innovatie, een modern personeelsbeleid, een goede beloningstructuur én een uitdagend loopbaanperspectief voorop in deze onderhandelingen. Klik hier voor een eerder nieuwsartikel met een uitgebreidere versie van deze voorstellen.

De belangrijkste voorstellen van de werkgevers op een rij

Functiewaardering en beloning

* Een CAO af te sluiten met een looptijd van vijf jaar, van 1 juli 2005 tot 1 juli 2010

* Geen koppeling tussen functies en lonen. De werkgever mag zelf bepalen in welke loongroep een functie wordt ingedeeld. Dat betekent dat werkgever en werknemer nog meer moeten onderhandelen over de beloning.

* Het functiewaarderingsysteem wordt niet meer toegepast.
* Verlaging van jeugdlonen met 10 tot 15%
* Afschaffen van nacht en consignatietoeslag
* Afschaffen van vergoeding scholingskosten
* Afschaffen zondagstoeslag ook voor nu nog rechthebbenden (artikel 6)

* Verplichte functievervulling (artikel 9)

Arbeidstijden en verlof

* Maximale flexibiliteit arbeidstijden tot 10 uur per dienst en 50 uur per week, incidenteel 12 uur per dienst en 60 uur per week onbeperkt gebroken diensten

* 13 vrije zondagen in plaats van 17

* Afschaffen van ATV voor ouder werknemers
* Afschaffen bovenwettelijk zwangerschapsverlof
* Beperking van bijzonder verlof

* Beperking vakbondsverlof

* Minder zeggenschap van de werknemer bij het opnemen vakantiedagen
* Afschaffen mogelijkheid verlofsparen

* Beperken aantal erkende feestdagen (niet meer de 2e dagen en Bevrijdingsdag)

Ziekte

* Minder loon bij ziekte

* Invoeren 2e wachtdag bij ziekte (artikel 19)
* Geen aanvulling bij arbeidsongeschiktheid bij niet noodzakelijke medische ingreep (artikel 19, 2b)

Overig

* Tussentijdse opzegging contracten voor bepaalde tijd ook door werkgever en verlenging aantal en duur contracten voor bepaalde tijd (artikel 5)

* Werkrooster 1 week tevoren (artikel 6)

* Aanpassingen in dienstrooster na overleg (artikel 6)
* Verslechtering in bepalen overwerk en periode van compensatie (artikel 8)

* Invoeren 4 wachtperiodieken (artikel 10)

Op zoek naar meer details over deze voorstellen? Download dan de pdf-documenten onderaan deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de horeca? Hou dan de komende tijd de website van de FNV Horecabond in de gaten. Na iedere onderhandelingsronde en of ontwikkeling verzorgt de redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De volgende nieuwsupdate is te verwachten op dinsdag 15 februari, wanneer de CAO-commissie horeca de voorstellen van de werkgevers zal bespreken en het standpunt van de vakbonden hierop zal bepalen en formuleren.

(Nieuws, vrijdag 10 februari 2005, redactie: Frank van der Kuyl)

KHN openingsvoorstellen CAO Horeca 2005.pdf KHN voorstel CAO Horeca 2005 bijlage -X- loontabel.pdf KHN voorstel CAO Horeca 2005 ontwerp versie 1.01.pdf