PERSBERICHT - 2005-02-10

Culinair uitstapje geeft inzicht in geheimen Turkse keuken

Nieuw bij HI: dagje koken met Turkse chef

Holland International biedt in de nieuwe zomerbrochure Istanbul een even originele als unieke kookexcursie. Tijdens deze excursie wanen deelnemers zich voor één dag chef-kok in de Turkse keuken. Na een bondige uitleg over de geschiedenis van de Turkse keuken, gaan deelnemers samen met een professionele Turkse chef-kok de keuken in om vier verschillende Turkse gerechten te maken.

Klanten van Holland International hebben de keuze uit het maken van mezes (kleine gerechten vergelijkbaar met Spaanse tapas, zie foto), Ottoman recepten, regionale gerechten en diverse andere Turkse recepten. De excursie wordt afgesloten met een uitgebreide lunch.

Op deze manier kunnen klanten van Holland International het Turkse Istanbul niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk proeven, aldus Jaap de Carpentier Wolf, woordvoerder van Holland International. De bestemmingenexpert biedt de kookexcursie exclusief aan op de Nederlandse reismarkt. Doordat de groep bestaat uit maximaal zes koks in spe kunnen deelnemers rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding. Deze excursie is bij te boeken voor 64 Euro per persoon.

Brochure Istanbul
Holland International bracht recent de gloednieuwe zomerbrochure Istanbul op de Nederlandse reismarkt. De bestemmingenspecialist speelt hiermee in op de stijgende vraag naar deze populaire Turkse stad waar Azië en Europa letterlijk samenkomen.

Deze zomerbrochure omvat maar liefst dertig hotels, vluchtmogelijkheden met vier luchtvaartmaatschappijen en keuze uit twaalf excursies. De klant heeft hiermee volop flexibiliteit bij de samenstelling van zijn city-trip naar Istanbul. Een driedaagse city-trip naar Istanbul is al te boeken vanaf 215 Euro per persoon.