SBS BROADCASTING

SBS Broadcasting koopt toonaangevende Scandinavische aanbieder

SBS Broadcasting koopt toonaangevende Scandinavische aanbieder van betaaltelevisie CMore Group AB, aanbieder van Canal+ zenders, aan voor 269,6 miljoen

LUXEMBURG


- Belangrijke uitbreiding van bestaande betaaltelevisie footprint in de Scandinavische regio met de toevoeging van de aanbieder van Canal+ en CMore betaalde zenders.

SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) kondigde vandaag aan dat de volledig Zweedse eigenaar van dochteronderneming Kanal 5 Holding AB heeft toegestemd alle aandelen van CMore Group AB voor 269,6 miljoen euro in contanten over te nemen. De aankoopprijs omvat ongeveer 20 miljoen euro in contanten in de CMore Group op 31 december 2004. De aankoop wordt naar verwachting en op voorwaarde van de goedkeuring van plaatselijke concurrentieautoriteiten gesloten in het tweede kwartaal van 2005. De verkopers bestaan voornamelijk uit private equity fondsen die worden vertegenwoordigd door Baker Capital en Scandinavisch kapitaal.

CMore Group is de toonaangevende Scandinavische commerciële entertainmentaanbieder met meer dan 770.000 abonnees in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Als de enige aanbieder van zowel hoogstaande sport als speelfilms in de Scandinavische regio onder de namen Canal+ en CMore, geniet de CMore Group een marktleidende positie in Zweden, Noorwegen en Finland. De zenders worden hoofdzakelijk via direct-to-home satelliet (DTH - schotel), kabel, breedband en in toenemende mate via digital terrestrial transmission (DTT) gedistribueerd. In 2004 beschikte de CMore Group over inkomsten van 181 miljoen euro van abonnees en andere bronnen. CMore behaalde positieve netto-inkomsten over de afgelopen drie jaar en heeft geen financiële schulden.

Om de aankondiging van commentaar te voorzien, zei Markus Tellenbach, Chief Executive Officer van SBS Broadcasting: 'Met een zich ontwikkelende betaaltelevisiemarkt en een toenemende vraag naar digitaal entertainment is de Scandinavische regio de ideale locatie voor SBS om haar televisiediensten aanzienlijk te versterken en haar invloed uit te breiden. De toevoeging van digitale betaaltelevisie gecombineerd met onze bestaande digitaal ongecodeerde en standaard betaaltelevisiezenders wordt een krachtig digitaal platform gecreëerd voor onze kijkers, distributiepartners en adverteerders. We krijgen er ook een uitstekend CMore managementteam bij dat een indrukwekkend bedrijfsresultaat heeft geleverd. Deze nieuwe zenders zullen een hefboomeffect hebben op onze bestaande infrastructuur door bijkomende bedrijfsresultaten en nieuwe kansen te creëren om de inkomsten te verhogen. De aankoop, die direct de groei van de winst beïnvloedt, diversifieert direct onze inkomsten door het genereren van abonneegelden. Daardoor zal na het sluiten van deze transactie meer dan eenderde van onze totale inkomsten worden gegenereerd door bronnen die niet advertentiegerelateerd zijn.'

'De aankoop van de Scandinavische groep Canal+ zenders demonstreert SBS's inzet ten aanzien van haar groeistrategie en plaatst het bedrijf dusdanig dat zij verder kan kapitaliseren op de kansen die worden gecreëerd door de digitale technologie,' zei Harry Evans Sloan, Executive Chairman van SBS. 'Door het hefboomeffect op onze managementexpertise en bedrijfsinfrastructuur bouwen wij voorzichtig op onze bestaande pan-Europese footprint om onze inkomstenbronnen te doen toenemen en te diversifiëren en gelijktijdig gebruik te maken van onze sterke balans.'

CMore Group biedt een verscheidenheid aan betaalde diensten aan haar abonnees in de gehele Scandinavische regio, waaronder populaire sportevenementen, speelfilms en series. Abonnees in ieder van deze landen hebben momenteel toegang tot 5 zenders: Canal+ biedt een plaatselijke zender aan ieder van de vier Scandinavische landen waar de nieuwste speelfilms en live sportevenementen worden getoond. Canal+Film1 en Canal+Film2 bieden de meest recente populaire speelfilms en CMore Film biedt klassiekers en kwaliteitsfilms. Canal+Sports biedt nationale en internationale sportevenementen. CMore biedt bovendien Kiosk, een pay-per-view zender, in de vier Scandinavische landen. CMore heeft onlangs 'CMore a la Carte'gelanceerd, een abonnement-op-aanvraag, in Zweden.

CMore heeft de uitzendrechten voor de meeste toonaangevende nationale en internationale sportsrechten, inclusief de Engelse FA Premier League, de Italiaanse Serie A, de belangrijkste voetbalcompetities in Zweden en Noorwegen, de belangrijkste Zweedse ijshockeycompetitie en de NHL.

CMore heeft exclusieve contracten met het merendeel van de toonaangevende Hollywood studio's en toont de nieuwste, populaire, internationale speelfilms.

SG Cowen & Co., LLC heeft als enige financiële adviseur van het bedrijf gehandeld in deze transactie.

Conference call

Het bedrijf zal vandaag (woensdag 9 februari 2005) om 10:00 a.m. (New York tijd), hetgeen 4:00 p.m. (Luxemburg tijd) een teleconference organiseren om de aankondiging van vandaag te bespreken. Voor toegang tot de teleconference, bel +1-973-321-1100 tien minuten voor aanvang. De teleconference zal ook beschikbaar zijn via live webcast op de website van het bedrijf op www.sbsbroadcasting.com. Indien u niet kunt luisteren naar de teleconference op de geplande tijd dan zal er een herhaling beschikbaar zijn van 16 februari 2005 waartoe u toegang kunt krijgen door te bellen naar +1-877-519-4471 (bellers in V.S.) of
+1-973-341-3080 (internationale bellers), wachtwoord 5701997.

The webcast zal gedurende twee weken worden gearchiveerd op de website van het bedrijf.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Sommige uitspraken in dit persbericht zijn op de toekomst gericht, waaronder maar niet uitsluitend de uitspraak dat de Scandinavische regio de ideale locatie is voor SBS om haar televisie-footprint te verbeteren; de toevoeging van digitale betaaltelevisie een krachtig platform creëert voor onze kijkers, distributiepartners en adverteerders, deze nieuwe zenders een toegevoegd hefboomeffect zal creëren op de bedrijfsvoering en nieuwe kansen om inkomsten op te voeren, dat we doorgaan het bedrijf dusdanig te positioneren om op de kansen gecreëerd door digitale technologie te kunnen kapitaliseren; en door onze plaatselijke managementexpertise en bedrijfsinfrastructuur op een hoger niveau te brengen kunnen we bouwen op onze bestaande pan-Europese footprint. Bovendien doen we mogelijkerwijs op de toekomst gerichte uitspraken in toekomstige contacten met de Securities and Exchange Commission en in geschreven materialen, persberichten en mondelinge uitspraken door ons of namens ons. Op de toekomst gerichte uitspraken omvatten uitspraken betreffende onze bedoelingen, overtuigingen en huidige verwachtingen en uitspraken van onze werknemers (waaronder uitspraken voorgegaan door, gevolgd door of op de toekomst gerichte terminologie omvattend zoals 'mogelijk', 'zal', 'zou', 'gelooft', 'verwacht', 'voorziet', 'schat in', 'voortgaan' of dergelijke uitdrukkingen of vergelijkbare terminologie met betrekking tot verscheidene zaken.

Het is belangrijk melding te maken dat onze huidige resultaten in de toekomst wezenlijk zouden kunnen verschillen van de verwachtingen in deze op de toekomst gerichte uitspraken, hetgeen afhankelijk is van verscheidene belangrijke factoren. Sommige van deze factoren omvatten: de resultaten van veranderingen in overheidsbeleid en wet- en regelgeving; het vermogen overheidstoestemming te verkrijgen benodigd om transacties af te handelen; de resultaten van veranderingen in de algemene economische situatie; de resultaten van veranderingen in de groei van advertentiekosten; de resultaten van concurrentie en in hoeverre wij erin slagen de risico's die voortvloeien uit deze factoren te beheren. Een gedetailleerdere uitleg van sommige van deze risico's wordt uiteengezet in het jaarverslag van SBS op formulier 20F voor het jaar eindigend op 31 december 2003.

Alle op de toekomst gerichte uitspraken in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie waarover wij op het tijdstip van dit persbericht beschikken. We zullen deze op de toekomst gerichte uitspraken, door ons of namens ons gedaan, niet updaten, zij het in dit persbericht of elders.

SBS is een Europees commercieel televisie- en radiobedrijf dat actief is in West- en Centraal-Europa. Landen waar SBS momenteel bezittingen heeft zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden.

Voor verder informatie ga naar: www.sbsbroadcasting.com

Investeerders: Michael Smargiassi /Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel: +1-212-986-6667; Pers: Jeff Pryor, Pryor Associates, Tel:
+1-818-338-3555; Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogers, Tel: +44-207-282-2924

10 feb 05 09:39