Gemeente Noordenveld


Sport werkt! in Noordenveld

Gepubliceerd op: 08 februari 2005

Een bewegingscampagne voor bedrijven

Samen met TNO Arbeid, NOC*NSF en SportDrenthe start de gemeente Noordenveld onder de titel Sport werkt! een project dat tot doel heeft werkgevers en werknemers te stimuleren meer in beweging te komen.

De start van dit breed gedragen pilotproject, mede ondersteund door het ministerie van VWS, vindt plaats op 10 februari om 20.00 uur in De Vrijbuiter te Roden. De deelnemende partijen ondertekenen dan een manifest waarmee zij hun deelname vastleggen. Ondernemers worden dan tevens opgeroepen om het voorbeeld te volgen en in beweging te komen.

De mogelijkheden om bewegen te stimuleren zijn in bedrijven niet groot. Veelal ontbreekt het ook aan kader om bewegingsstimulering binnen het bedrijf op te zetten en te begeleiden. Door het project Sport werkt! wordt geprobeerd ondernemers en hun personeelsleden op een eenvoudige wijze in beweging te krijgen. Er wordt per individu gezocht naar een sport- en beweegaanbod dat aansluit bij de wensen en behoeften en goed aansluit op het werk en/of privéleven.

De ondernemers kunnen op 10 februari tussen 10.00 en 20.00 uur in de Flashbus, bekend van de nationale Flash123 campagne, laten testen hoe fit ze zijn. Deze Flashbus staat op het parkeerterrein van de Vrijbuiter. Tijdens de Nationale Sportweek, die van 25 maart t/m 3 april 2005 duurt, kunnen op vrijdag 1 april in sportcentrum De Hullen werknemers zich inschrijven voor verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Daarnaast kunnen werknemers hun fitheid laten testen. SportDrenthe zal onder andere in samenwerking met sportverenigingen zorgen voor een aanbod dat zo veel mogelijk aansluit op de wensen van de werknemers.

Uiteindelijk is het doel dat zoveel mogelijk werknemers gaan voldoen aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Dat wil zeggen; minimaal iedere dag een half uur matig intensief bewegen!