Amsterdam RAI

AutoRAI 2005
8 nov 2004

AUTORAI 2005 VAN 10 TOT EN MET 20 FEBRUARI 2005: Beleving centraal op hét autofeest in Amsterdam RAI.

Alle elf hallen van het Amsterdam RAI-complex zijn nodig om van 10 tot en met 20 februari volgend jaar het grootste auto-evenement van Nederland te kunnen huisvesten. Fun, Passion, Excitement, Inspiration belooft de AutoRAI 2005 aan de bezoekers. Een gala-avond als opening, unieke en zeldzame autos in aparte presentaties, verrassende thema-terrassen met Grand Cafés midden in de hallen, veel actie en beleving. En, nóg belangrijker, álle automerken zijn er!

De AutoRAI staat bekend als s lands grootste indoorevenement. De editie van 2001 werd bezocht door bijna een half miljoen mensen en de AutoRAI van 2003, die één dag korter duurde, deed daar met 450.000 bezoekers nauwelijks voor onder. De AutoRAI is dan ook voor liefhebbers hét podium op autogebied. Uniek is dat tien dagen lang alle automodellen en al het autonieuws op één locatie kunnen worden bekeken in een feestelijke sfeer. Centraal staan de diverse primeurs, terwijl de hallen van de AutoRAI 2005 anders dan anders zullen worden ingedeeld. De bezoeker zal zeker vertrouwde elementen herkennen, maar door een gewijzigde opzet van de beursinrichting regelmatig verrast worden.

Nieuw zijn bijvoorbeeld centrale terrassen in de diverse hallen; cateringpunten, temidden van de show. In de gloednieuwe, deze zomer gereedgekomen Europa Foyer komt een Super Car Paddock, waar autos als de Porsche Carrera GT kunnen worden bewonderd. Onder de naam Het Salon van Amsterdam wordt in de Diamond Lounge van Amsterdam RAI een tijdelijk restaurant van allure ingericht en er komen paviljoens met De klassieke auto van en De sportauto van. Ook wordt er ter gelegenheid van de AutoRAI een fotowedstrijd uitgeschreven en komt er een informatiestand met het thema Schoon en Zuinig. Vermeldenswaard is verder dat álle automerken vertegenwoordigd zijn op de AutoRAI 2005, dus ook BMW en Daihatsu, die er in 2003 niet bij waren. Dat, in combinatie met nog tal van andere initiatieven, maakt de AutoRAI tot hét autofeest van Nederland.

De AutoRAI 2005 begint op donderdag 10 februari en duurt tot en met zondag 20 februari. De beurs is dan op werkdagen geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur. In het weekend is de AutoRAI open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf eind november is er ook meer informatie te vinden op www.autorai.nl.

Amsterdam, 8 november 2004

---

Noot voor de redactie /