CONNEXXION

Persverklaring Groepsdirectie Connexxion, Buscontroleur Almere

Persverklaring Groepsdirectie Connexxion

Afgelopen zaterdag is een drietal Connexxion-medewerkers met Buitengewone Opsporingsbevoegdheid aangehouden door de politie naar aanleiding van een incident. Bij een controle verzette een betrapte zwartrijder zich en wilde vluchten. Bij het voorkomen hiervan is een houdgreep toegepast door één van onze medewerkers, waarop de zwartrijder buiten bewustzijn raakte. Hierop werden de medewerkers aangehouden voor verhoor en is uiteindelijk één medewerker in verzekerde bewaring gesteld. Overigens is ook de 19-jarige zwartrijder ingesloten, omdat hij in bezit bleek van goederen die daarvoor in een straatroof waren buitgemaakt.

Nu is er niemand bij gebaat als Connexxion tijdens het onderzoek vergaande uitspraken over deze gebeurtenis in Almere doet. De directie van Connexxion laat echter wel weten zeer verontrust te zijn dat onze medewerker nog steeds vastzit. De voorgeleiding heeft veel tijd in beslag genomen. De rechter-commissaris zag ook geen noodzaak tot het langer in hechtenis houden van onze medewerker. De officier van justitie had gevorderd om onze medewerker nog 14 dagen in verzekerde bewaring te houden. Dit is door de rechter-commissaris afgewezen en hij heeft een bevel tot heenzending gegeven. De officier van justitie is echter in beroep gegaan met als gevolg dat een Meervoudige Raadkamer moet beslissen of onze collega vast blijf zitten.

Kort samengevat heeft onze medewerker tijdens het uitoefenen van zijn functie binnen zijn wettelijke bevoegdheid gehandeld. Daarbij heeft zich iets voorgedaan. Dat daar onderzoek naar gedaan wordt is noodzakelijk. Dat onze medewerker echter al vijf dagen vastzit zonder dat er sprake is van vluchtgevaar of een gevaar voor de maatschappij, is voor ons onverteerbaar.

De directie hecht eraan te benadrukken dat zij vierkant achter haar medewerkers staat. Het zijn professionals die hun werk doen onder vaak moeilijke omstandigheden. Hun belangrijke rol in ons bedrijf wordt onderkend en gewaardeerd, zowel door de directie, collega.s, als door de reizigers.

Groepsdirectie Connexxion
P.J.Ph. Kortenhorst, voorzitter
R. van Holten, vice-voorzitter


---

////////////////

Alleen voor de pers, voor informatie:

Herman Opmeer, corporate communicatie, 0651 093642


09 feb 05 17:23