Derde ronde CAO-overleg contractcatering geeft duidelijkheid over
voorstellen
De vakbonden (FNV Horecabond, CNV en Unie) en werkgeversorganisatie
VENECA zaten donderdag 3 februari voor de 3e keer om de tafel om over
de nieuwe CAO Contractcatering te praten. De werkgevers kwamen tijdens
dit overleg met concrete voorstellen die zij uitvoerig hebben
toegelicht. Voor de vakbonden is het nu duidelijk welke kant de
werkgevers op willen. De volgende zet is dan ook de CAO-commissie van
de FNV Horecabond om een standpunt in te nemen namens de werknemers.
Werkgevers hebben voorstellen gedaan op het gebied van ouderenbeleid,
de loonparagraaf, loondoorbetaling bij ziekte, werkzekerheid,
kinderopvang, flexibiliteit van de CAO en het onderbrengen
activiteiten die tot nu toe in de CAO horeca zijn geregeld.
De FNV Horecabond verwacht dat de CAO-commissie op 10 februari een
goede discussie zal voeren over de voorstellen van werkgeverszijde. De
CAO-commissie bestaat uit een aantal bestuurders en leden van de
Horecabond. Het is hun opdracht de onderhandelaars op pad te sturen
met een reactie op de voorstellen en verder te onderhandelen. De
eerder gemaakte voorstellen van FNV Horecabond, CNV en Unie vormen
hiervoor de basis.
Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de
contractcatering? Hou dan de komende tijd de website van de FNV
Horecabond in de gaten. Na iedere onderhandelingsronde verzorgt de
redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De
volgende nieuwsupdate is te verwachten op vrijdag 11 februari, na de
discussie met de CAO-commissie. De volgende onderhandelingsronde met
de werkgevers zal plaatsvinden op donderdag 17 februari.
(Nieuws, vrijdag 4 februari 2005, redactie: Frank van der Kuyl)
FNV