FNV

Derde ronde CAO-overleg contractcatering geeft duidelijkheid over voorstellen
De vakbonden (FNV Horecabond, CNV en Unie) en werkgeversorganisatie VENECA zaten donderdag 3 februari voor de 3e keer om de tafel om over de nieuwe CAO Contractcatering te praten. De werkgevers kwamen tijdens dit overleg met concrete voorstellen die zij uitvoerig hebben toegelicht. Voor de vakbonden is het nu duidelijk welke kant de werkgevers op willen. De volgende zet is dan ook de CAO-commissie van de FNV Horecabond om een standpunt in te nemen namens de werknemers.

Werkgevers hebben voorstellen gedaan op het gebied van ouderenbeleid, de loonparagraaf, loondoorbetaling bij ziekte, werkzekerheid, kinderopvang, flexibiliteit van de CAO en het onderbrengen activiteiten die tot nu toe in de CAO horeca zijn geregeld.

De FNV Horecabond verwacht dat de CAO-commissie op 10 februari een goede discussie zal voeren over de voorstellen van werkgeverszijde. De CAO-commissie bestaat uit een aantal bestuurders en leden van de Horecabond. Het is hun opdracht de onderhandelaars op pad te sturen met een reactie op de voorstellen en verder te onderhandelen. De eerder gemaakte voorstellen van FNV Horecabond, CNV en Unie vormen hiervoor de basis.

Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de contractcatering? Hou dan de komende tijd de website van de FNV Horecabond in de gaten. Na iedere onderhandelingsronde verzorgt de redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De volgende nieuwsupdate is te verwachten op vrijdag 11 februari, na de discussie met de CAO-commissie. De volgende onderhandelingsronde met de werkgevers zal plaatsvinden op donderdag 17 februari.

(Nieuws, vrijdag 4 februari 2005, redactie: Frank van der Kuyl)