Vertis

Vertis en IPG ontwikkelen grootste varkensdatabase ter wereld voor TOPIGS

Fokkerij-organisatie TOPIGS gebruikt sinds kort de fokkerij-database Pigbase voor het berekenen van de kwaliteit en fokwaarden van varkens. De door IPG (Institute for Pig Genetics) en automatiseerder Vertis ontwikkelde Oracle-database maakt het mogelijk om nog sneller en adequater dan voorheen grote hoeveelheden fokkerijdata te verwerken.

Pigbase maakt het tevens mogelijk deze gegevens aan een breder publiek beschikbaar te stellen. Hiermee kan TOPIGS de toch al aanzienlijke genetische vooruitgang van haar producten verder verbeteren. De data die binnen Pigbase wordt verzameld, omvat de hele productieketen. Dit betekent dat ook gegevens die vrijkomen op de slachterij in het systeem zijn opgenomen. Hierdoor is Pigbase een instrument dat tevens als ondersteuning dient voor kwaliteitsmonitoring van fokkerij en KI. Bovendien is het programma breed inzetbaar voor kwaliteitsprogramma's in de sector.

Pigbase bevat de individuele gegevens van meer dan 130.000 op dit moment in productie zijnde fokzeugen en al hun nakomelingen. Daarnaast beschikt Pigbase over de gegevens van acht miljoen voorouders van de huidige fokdieren. Pigbase is hiermee de grootste database ter wereld in zijn soort.

IPG is het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor de Nederlandse en internationale varkensfokkerij en varkens-KI. De missie van IPG is "onafhankelijke wetenschappelijke en administratieve dienstverlening ter verbetering van de bestaande varkensfokkerij- en KI-programma's".

TOPIGS is een van de leidende organisaties in de wereld op het gebied van varkensfokkerij en heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. Het distributienetwerk van TOPIGS is verspreid over veertig landen.

Meer weten over Vertis? Neem dan contact op via:

Telefoon: 0598 - 66 60 00
Telefax: 0598 - 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl