Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 februari 2005


WILP - Inbraak in dorpshuis


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (2/02) ingebroken in het dorpshuis. De inbrekers kwamen via de achterdeur het pand binnen en braken diverse binnendeuren met grof geweld open. De dieven namen een hoeveelheid geld mee. De politie stelt een onderzoek in.


WARNSVELD - Kapotte gaskraan in woning


Een kapotte gaskraan in een leegstaande woning aan De Gaikhorst zorgde in de nacht van dinsdag op woensdag voor de inzet van politie en brandweer. Een bewoonster van De Gaikhorst werd dinsdagmorgen vroeg rond 04.35 uur wakker en rook een enorme gaslucht. Zij kon de oorzaak niet vinden en alarmeerde de politie. Deze kon het lek ook niet vinden, waarna de gewaarschuwde brandweer met een meetapparaat kwam. Hiermee werd het lek al snel gevonden; het bleek dat een defecte gaskraan in de naastgelegen woning de oorzaak van de gaslucht was. Deze woning stond leeg i.v.m. verhuizing van de vorige bewoners. De brandweer draaide de hoofdkraan dicht en opende alle ramen.


ZUTPHEN - Proces-verbaal voor vrachtwagenchauffeur


De politie heeft woensdagmiddag op de Kleine Omlegging een 36-jarige vrachtwagen-chauffeur uit Heeten een proces-verbaal gegeven voor het overschrijden van het gewicht van zijn lading. De politie controleerde de man rond 13.30 uur en constateerde dat de lading met ruim 7.000 kg te zwaar was.


ZUTPHEN - Twaalf bestuurders in de fout


Tijdens een controle op de Oude IJsselbrug gingen woensdag (2/02) in totaal twaalf bestuurders in de fout. Zo negeerden twee bestuurders van vrachtwagens een gesloten verklaring en droegen zeven automobilisten geen gordel. Eén bestuurder reed door het rode verkeerslicht en een bromfietser reed harder dan is toegestaan.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --