Gemeente Breda

College Breda verstrekt Mezz lening in plaats van meer subsidie

Het college van burgemeester en wethouders verstrekt aan poppodium Mezz een lening van 50.000,- met een looptijd van 2 jaar. Hiermee wordt voorkomen dat Mezz in 2005 in de financiële problemen komt.

Mezz heeft in haar subsidieaanvraag voor de periode 2005-2008 gevraagd om een structurele verhoging van de subsidie van 52.700 en een nachtvergunning op donderdag t/m zaterdag tot 04.00 uur. Daarnaast geeft Mezz aan dat een fusie met POB (Poporganisatie Breda) zal leiden tot een extra tekort voor de periode 2005-2008. POB en Mezz hebben op verzoek van de gemeente stappen gezet om te komen tot een fusie.

Het college stemt niet in met een structurele verhoging van de subsidie.
Na diverse gesprekken tussen de vakdirectie Cultuur van de gemeente en het bestuur van Mezz hierover, heeft Mezz aangegeven dat met een aangepast horeca-, verhuur en sponsorplan en een bedrag 50.000,- financieel de periode tot aan de beslissing over de nachtvergunning kan overbruggen.

Naar verwachting wordt de discussie rond de nachtvergunningen dit voorjaar gevoerd bij de behandeling van het nieuwe Horecabeleidsplan. Het college kan daarom Mezz hierover geen toezeggingen doen. Mezz hoopt na afloop van de discussie te kunnen beschikken over een nachtvergunning, waarmee de rest van het tekort gedekt kan worden.

De fusie met POB wordt voorlopig uitgesteld totdat dit voor Mezz een minder groot financieel risico met zich meebrengt.

Breda, 3 februari 2005