Ministerie EZ

Roadshow ondernemerschap voor alle onderwijsniveaus in Amsterdam, Deventer en Eindhoven door staatssecretarissen van Gennip en Rutte op 3 februari

31 januari 2005

Ministerie van Economische Zaken en ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
31 januari 2005

Op 3 februari 2005 vindt de derde roadshow Ondernemerschap en onderwijs plaats. Op drie locaties in het land worden evenementen georganiseerd, te weten Amsterdam, Deventer en Eindhoven. De rode draad van de dag is `ondernemerschap voor alle onderwijsniveaus'. Met praktische ondernemersactiviteiten

-voor vmbo- tot universitair onderwijs- laat de roadshow zien dat aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs voor alle niveaus relevant, interessant en vooral leuk is.
Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Mark Rutte zullen alle drie de locaties bezoeken. Tijdens de reis zullen zij worden vergezeld door ondernemers en studenten.
Bij het Esprit-Nova College in Amsterdam-West staat het ondernemerschap in het VMBO centraal. Docenten, ondernemers en VMBO-leerlingen gaan samen aan de slag bij het oplossen en uitwerken van ondernemerscases. Deze cases hebben te maken met: educatief ondernemerschap, kleinschalige economische bedrijvigheid en betekenisvol, ondernemend en initiatiefrijk leren.
Bij Saxion Hogescholen in Deventer gaan studenten die binnenkort met een eigen bedrijf starten, hun bedrijfsplan presenteren. Daarnaast verzorgt Jan de Bouvrie een masterclass over ondernemerschap als lifestyle.
In Kennispoort in Eindhoven ligt de aandacht op ondernemerschap en techniek. Er wordt een ondernemerssimulatiespel gespeeld, waarbij ondernemers, studenten, docenten en adviseurs de opdracht krijgen gezamenlijk met een `eigen bedrijf' tot een zo groot mogelijke omzet te komen. Vertegenwoordigers van verschillende onderwijssectoren doen mee aan het spel: HBO- en TU-studenten en HBO-, TU- en MBO-docenten participeren in de simulatie.

Kort overzicht programma staatssecretarissen
10.45 uur Aankomst Amsterdam
11.00 uur Start programmaonderdeel 1
Esprit Nova College
Burgemeester Hogguerstraat 2a 1064 EB Amsterdam-West

11.45 uur Vertrek per helikopter naar Deventer
12.15 uur Aankomst Deventer
12.30 uur Start programmaonderdeel 2
Saxion Hogescholen
Handelskade 75
7417 DH Deventer

13.00 uur Vertrek per helikopter naar Eindhoven
13.30 uur Aankomst Eindhoven
13.45 uur Start programmaonderdeel 3
John F. Kennedylaan 2
5612 AB Eindhoven

14.15 uur Vertrek naar Den Haag