Gemeente Oss


28/1/2005 - Veel Oud kampioenen aanwezig tijdens 10e sportgala

Op donderdag 3 februari zullen vele topsporters elkaar weer treffen. Het aankomende sportgala van de gemeente Oss staat in het teken van 10 jaar sportgala. Daarom zijn alle oud- kampioenen uitgenodigd aanwezig te zijn op het sportfeest in de Rusheuvel. Velen hebben inmiddels enthousiast gereageerd op de uitnodiging aanwezig te zijn.

Prominente oud-kampioenen werken mee aan het programma Bas van de Goor (volleybal), Emily Noor (tafeltennis), Jan Zwijsen (dans), Annemarie Verstappen (zwemmen), Mark van Hintum (voetbal), Corina Knijnenburg (triatlon), Roel Verwijlen (schermen), Remco Pardoel (jiu jitsu) zullen door presentator Martijn van de Koolwijk bevraagd worden op hun successen van toen en welke rol de sport nu nog speelt in hun leven.
Tijdens de pauze bepalen de oud kampioenen wie dit jaar de publieksprijs in ontvangst mag nemen. Elke oud kampioen krijgt een stembriefje waarmee op een van de negen genomineerden één stem kan worden uitgebracht.
Daarnaast is er in de pauze gelegenheid om te kijken naar demonstraties en tentoongestelde prijzen e.d. van de kampioenen van 2004.

Huldiging 44 sportkampioenen 2004 De gemeente Oss huldigt maar liefst 44 personen tijdens het sportgala. Deze sporters hebben een door de NOC/NSF erkende competitie of kampioenschap gewonnen. Het betreft Osse sporters in allerlei takken van sport en in alle leeftijden. Een van de jongste kampioenen is Elim van Vugt. Als negenjarige heeft hij bij turnen heren instap A de Nederlandse kampioenschappen gewonnen. Een andere jeugdige kampioen is Rogier Vossebeld. Hij won het kampioenschap schermen in de categorie Kuikens. Ook Denise Peters won als tienjarige het kampioensschap schermen. Jody Schuurmans (trampolinespringen) liet vorig jaar in een prachtige demonstratie haar kwaliteiten zien en won dit jaar weer het Nederlands kampioenschap.

Oss kent niet alleen talentvolle turners en schermers, ook de atletiekbeoefenaars zijn goed vertegenwoordigd op dit sportgala. Edwin van de Loop is kampioen hardlopen op de ultra lange afstand. Angnetta van t Wout loopt de midden- en lange afstand en Karin Merck is Nederlands kampioen wintertriatlon masters 40+.

Johan Engelhart is met zijn 62 jaren de oudste kampioen van 2004. Bij de veteranen 60+ won hij de 5000 baan.

De sport schermen levert elk jaar vele kampioenen. Ook dit jaar worden maar liefst 12 schermers gehuldigd. Naast bovengenoemde worden Robin Jordaan, Mick Broekman, Niek van Oorschot, Bas Verwijlen, Gloria Garcia- Pacheco, Saskia van Erven, Alexander Bloks, Siebren Tigchelaar en Rick van de Goor.

De zwemsport kent dit jaar 6 kampioenen. Paul van de Heuvel werd kampioen masters zwemmen op de 100 meter schoolslag en de 200 meter vlinderslag. Daarnaast werd hij kampioen met de heren schoolslagploeg open water. Samen met Ivo en Yoeri Beetz, John Verschoor en Job van der Linden werd dit team van zwemvereniging Arethusa eerste in de open water competitie.
Regina van Veen werd kampioen dames 25+ op de 50 en 100 meter rugslag.

Het herensynchroon team van Taekwondoschool Ali Tapia werd eerste in de categorie heren synchroon tot 16 jaar klasse A. Het team wordt gevormd door Ramon Tapia, Joshua Veld en Mark van den Hurk. Louise van der Vhee won het NK dames aspiranten A-klasse stijl individueel. Jesse Vos en Willem van Orsouw wonnen beiden de wildwater slalom kano voor scholieren (cat. a en b) Verder werden Robin van Rossum (radio bestuurde modelvliegsport), Peter Loosschilder (motorsport), en het biljartteam Dennis van den Elzen en Nicky van Venrooij nationaal kampioen. Ook de danssport leverde weer kampioenen. Sophia van Hees (Line-dance), Yvonne van Loon & The Starlines en het rolstoeldansteam Mark en Nienke Leenman. En net als voorgaande jaren is ook Paul Schoenmakers weer Nederlands kampioen Snowboarden.